gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

27.06.2018 Lucie Redlová: Až uzamkneme nebe (FOLKtime.cz)    PDF Tisk Email
PR
Nový klip k písni Až uzamkneme nebe z nedávno vydaného EP Otázky představuje písničkářka a multiinstrumentalistka Lucie Redlová.
Video vznikalo spontánně během únorového pobytu na Srí Lance, scénář vložila Redlová do rukou srílanské přírody a podnebí. “Až uzamkneme nebe pojednává o dni stráveném v horách, o výhledech na moře a proplouvající lodě, tak na sebe nápad využít tohoto pobytu k natočení klipu nenechal dlouho čekat. Natočili mě kamarádi, střih jsem svěřila zkušenému Tomáši Hennelovi, mimo jiné bubeníkovi z pop punkových Criminal Colection,” říká Redlová.
Text napsal básník a muzikant Aleš Švanca, se kterým se Redlová seznámila prostřednictvím Textové dílny Slávka Janouška. “Na Textovce se ví, že já si k písním slova nepíšu, takže mi občas někdo něco pošle. Když jsem ten text tenkrát četla, přejel mi mráz po zádech. Byla jsem na Mallorce a prožila ten den přesně takto. V horách, s pohledem na moře a bárky, ” dodává.
Minideska Otázky, vydaná v únoru tohoto roku, rozšiřuje bohatou diskografii Redlové. Ta zahrnuje nejen spolupráce na albech jejích hudebních kolegů - např. Květy, Žamboši, Traband a další - ale i její sólové desky První poslední (2009) a Křižovatka (2012). EP obsahuje skladby Otázky, Až uzamkneme nebe a Vzpomínej zlehka, pojednávající o vztazích partnerských i rodinných, o nejistotě a odpuštění.
EP Otázky
EP Otázky
EP Otázky produkoval a míchal Tomáš Neuwerth ve studiu Animan, jenž na album také dohrál další nástroje a nazpíval sbory; Redlová na něj přizvala také své spoluhráče, baskytaristu Ivana Trpíka, bubeníka Milana Kratochvíla a hostujícího pianistu Pavla Sotoniaka. Písničkářka vystoupí v létě sólově na Festivalu pro židovskou čtvrť Boskovice, Folkových prázdninách v Náměšti nad Oslavou, na valašském festivalu Andělská Bystřička či na zavedeném Festivalu Banát v rumunském Eibenthalu.
Z recenzí EP Otázky:
“Vyprávění o nejistotě spojené s blížící se čtyřicítkou, o setrvačné lásce z povinnosti, o neschopnosti fungovat ve vlastní rodině, deziluzích a snaze neopakovat stejné chyby jako naši blízcí působí upřímně a uvěřitelně. A právě v tom tkví nenápadná síla obyčejných příběhů, s nimiž je tak snadné se ztotožnit.” Martin Řezníček, Full Moon Zine
I když je fakt hořké a melancholické, poslouchá se moc hezky. Jako návnada na další desku, která snad přijde brzy, funguje skvěle.” Honza Průša, Musicserver.cz

Sdílet na...
Kam dál?

» Mrakoplaš Acoustic a Lucie Redlová Na scestí (kapela Isara)

» Lidová Redlová (Pavel Černý)

» Poslední folkový špíz? (Pavel Jarčevský)

» Besídka Textové dílny Slávka Janouška již po šesté v Turnově (Martin Holan)

» Co je nového u ... Indies? (FOLKtime.cz)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib