gototop
28.06.2018 Porta 2018 již po jedenácté v Řevnicích (Agentura JV)    Tisk
PR
Tradičně poslední víkend před prázdninami 29. 6. - 1. 7. 2018 představí Porta již po dvaapadesáté pestrý program naší tuzemské folk a country scény. Oslaví jedenácté výročí v Řevnicích, 52. ročník od jejího vzniku a představí opět skvělý program i se vzpomínkou na Wabiho Daňka. Připraveny jsou opět dvě soutěžní scény.
Porta 2018
Porta 2018
Porta představí návštěvníkům Lesního divadla klasiku, kterou představují Robert Křesťan a Druhá tráva, Roman Horký a Kamelot, Jaroslav Samson Lenk, Ivan Hlas, Pavel Žalman Lohonka, Jitka Vrbová, Schovanky, Lady Birds nebo Vokobere, ale budou zde také představitelé nové portovní éry a tedy někteří z vítězů posledních ročníků, Aleš Petržela, Přístav, Matěj Rak a Franta Vlček, Sunny Side a Petr Šušor - Drumcircle. Nečekaným hostem bude jistě skupina Jelen která se Porty zúčastní poprvé.
Finále interpretační i autorské soutěže bude probíhat v pátek a v sobotu. Vítěze určí odborná porota. Letošní Porty se v oblastních kolech přihlásilo opět kolem 250 skupin a interpretů. Interpretačního finále soutěže se zúčastní 14 vítězů oblastních kola a další dva, kteří postoupí ze semifinále. Vítěz si z Řevnic odnese samozřejmě sošku Porty ale i další ocenění odborné poroty i partnerů Porty.
Exklusivní kytaru od firmy Furch, nahrávací hodiny ve studiu Chevalliere Helenky Rytířové, hudební prezenty od společnosti Panter a Music City a ceny českých rádií.
Program Porty
Program Porty
Dalším oceněním budou vystoupení na přátelských festivalech, např. Trampský širák.
V  neděli 1. 7. se dozvíme výsledky soutěže a na závěr zavzpomínáme na Wabiho Daňka, kterému vzdají hold Pavel Žalman Lohonka, Vojta Kiďák Tomáško, Miloš Dvořáček, Slávek Janoušek nebo trio Vokobere.
Záštitu nad festivalem převzalo Ministerstvo kultury a hejtmanka středočeského kraje Jaroslava Pokorná – Jermanová

Info: www.porta-festival.cz

Žhavé novinky i videa z Porty najdete na FB Porty:
https://www.facebook.com/porta.revnice/?ref=bookmarks 

Čerstvé Informace nejen o Portě najdete v internetových festivalových novinách www.eportyr.cz.


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib