gototop
04.07.2018 Nedělní zahradní slavnost Folkových prázdnin bude letos ve znamení loutkových divadel (FOLKtime.cz)    Tisk
PR
Po loňském vydařeném ročníku opět připravujeme program velmi oblíbeného „divadelního dne“ s výtvarníkem a divadelníkem Matějem Formanem.
Nedělní zahradní slavnost před řadou let vymyslel právě Matěj Forman. A letos bychom mohli říci téměř Loutková zahradní slavnost. A nezapomeňme, že celý festival má letos téma „O paměti“.
Kdo si chce s dětmi užít celý program, a mimochodem až do 19:30 je program přístupný zdarma, tak začínáme „poutním průvodem komediantů“, který začíná už ve 13:30 ve Staré tkalcovně u břehu řeky Oslavy (v areálu Habitat, CETT). V průvodu vás budou čekat „poutní“ zastavení, které pro vás připravili Matěj Forman, divadlo KUFR, Kejklíř Slávek a další účinkující. Až dojdete průvodem do zámeckého parku - zahrady bude vás a vaše děti od 15 hodin čekat svět, který si pro nás vymyslel Matěj Forman se svými přáteli.
Nedělní zahradní slavnost
Nedělní zahradní slavnost
Tentokrát najdete na každém kroku loutky. Divadlo Loutky bez Hranic přiveze pohádku Bramborové království a humorný kabaret s Kouzelníkem Eňo Ňuňo. Přijede také skvělé divadlo U staré herečkyOšklivým káčátkem na motivy klasického příběhu o malém ptáčeti, které se musí od narození vypořádávat s tím, že vypadá jinak než ostatní. A Kejklíř Slávek si připravil loutkové představení Kašpárek a dřevěný koník, hrané klasickými dřevěnými marionetami, kočárkem pro panenky v roli draka, doprovázené zvukem houslí, mandolíny, harmoniky, trianglu, žáby a sovy.
A ještě se můžeme těšit originální Loutkoviště!!! Pět originální konstrukcí pro loutkové divadlo s různými kulisami a sadou loutek je určeno ke hře a rozvíjení fantazie celé rodiny. Přijďte si zahrát svojí oblíbenou pohádku konečně sami! V loutkovišti divadla WaxWing si můžete vyzkoušet, jaké to je hrát loutkové divadlo - stát se na chvíli hercem, režisérem, hudebníkem nebo divadelním kritikem. A když nevíte jak začít, je tu pro kouzelný začátkovač, kde si můžete vylosovat začátek pohádky.
Nenechte si ujít krátké, ale silné, představení s knihou ve znakovém jazyce Muž, který sázel stromy (hraje Bára Dvořáková).
Najdete zde originální výtvarné dílny pro malé i velké. Bára Hubená pro vás opět připravila svůj Dřevěný ateliér, letos v duchu tématu „O paměti“ budeme vyrábět dřevěný foťák, filmovou klapku, jezdeckého koníka. Loutkoherci připravili ateliéry kouzelnických klobouků a akčních bramborových loutek. Divadlo KUFR bude slavností nejen provázet, ale najdete u něj také ateliér žonglérských a kejklířských dovedností, a speciální Workshop o paměti. Tentokrát se můžete těšit na nové knížky a komiksovou dílnu s časopisem Raketa a nakladatelstvím Labyrint.
Můžete navštívit ateliéry výroby pastýřských píšťal, vinutých perel, obrázků z barevných písků a oplétání stromů. A nezapomeňte se nechat vyfotografovat a odnesete si „folkovkové foto“ ve fotoateliéru Folkových prázdnin.
Řezbář Matěj doveze svůj senzační dřevěný kolotoč na ruční pohon, přiveze také kozí taxík. Jízda na zvířátkách pro děti bude jen za drobný symbolický poplatek.
Také pro dospělé je toho připraveno mnoho jedinečného. Vokální dílna s polyfonií ze Sardinie a Albánie, písněmi runo a joik z Finska a beko blues z Madagaskaru se zpěváky souboru Voxtra bude vskutku velkým zážitkem! Celý den se také budete potkávat s Mirkem Kemelem, Vladimírem Javorským, Annou Polívkovou a Michalem Kurtišem. A navečer budou mít připravena svá představení.
Neplacenou část programu ukončí koncert kapely šansoniéra a harmonikáře Mirka Kemela s Vladimírem Javorským. Vrcholem dne budou jistě tři večerní představení. Nejprve od 19:45 koncert Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers s programem První křaplavky jazzové. V duchu tématu „O paměti“ bude vzdán hold první jazzovým deskám, které odstartovaly novou éru populární hudby. Následovat bude představení Anny Polívkové s Michalem Kurtišem s názvem Histérie tance. Velmi očekávaná autorská přednáška o historii tance s ukázkami.
A na závěr programu poprvé v České republice vystoupí unikátní seskupení Voxtra, ve kterém uslyšíte vokální polyfonii ze Sardinie a Albánie, písně runo a joik z Finska, beko blues z jihozápadu Madagaskaru. Prostě oslava rozdílnosti ukrytá v těch nejúžasnějších vokálních dědictvích lidstva.
Nedělní zahradní slavnost to je také oranžový stan se soutěžemi a dětskými hrami, výtečná zahradní kavárna, další kejklířská vystoupení, výstavy v tzv. Kavecu, Galerii 12 a na zámku. Vskutku ZAHRADNÍ SLAVNOST PRO VŠECHNY.
Folkové prázdniny 2018
Náměšť nad Oslavou 28. července – 4. srpna
O paměti

Sdílet na...
Kam dál?

» Stará tkalcovna na Folkových prázdninách bude místem velkolepé výstavy (FOLKtime.cz)

» Nedělní zahradní slavnost Folkových prázdnin bude letos ve znamení Cesty k Mlýnu (Folkové prázdniny)

» Folkové prázdniny v Kristových letech (Karel Fred Vodňanský)

» Folkové prázdniny 2018 začínají, seznamte se s dalšími novinkami (FOLKtime.cz)

» Další tři hvězdy world music přijedou na Folkové prázdniny (FOLKtime.cz)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib