gototop
28.11.2018 Marek Dusil Blend vydal třetí album Karlsbad (Marek Dusil)    Tisk
PR
V listopadu 2017 se kapela okolo Marka Dusila, tedy Marek Dusil Blend, rozhodla natočit nový materiál, který obsahuje ale i tři upravené starší písně, tentokrát bez pomoci producenta. Přesně tak, jak se materiál připravoval pro koncertní účely a jak pomalu vznikal na několika soustředěních v Lukách pod Medníkem. 
Tam vznikla i píseň od kytaristy Jáchyma Štětky, s textem, který vyplynul z atmosféry té chvíle. Album je rámováno písněmi Karlsbad a Karlsbad II., které jsou ohlédnutím za protagonistovým mládím v Karlových Varech a taková malá pocta inspirativnímu místu.  Ačkoliv je album stále písničkářské, došlo k většímu užití elektrické kytary a je cítit jazzový feeling Jáchyma i rockovější přístup basisty Vráti Hubičky, který použil kontrabas už jen vzácně. Perkusista Marcel Jakubovje dal na desce i trochu prostoru svému synovi Gabrielovi. Důraz na dynamiku je stále patrný, a došlo i na zhudebněné básně, tentokrát text Josefa Václava Friče z roku 1858 a báseň současné autorky Zity Malaníkové.
Rozhodnutí natočit živé album přišlo po loňském natáčení EP Raw pro anglofonní „trh“. Deska byla úspěšně uváděna, stejně jako předchozí album Ocean, ve většině žánrově blízkých rozhlasových pořadů ve Velké Británii, ale i v Irsku, Kanadě, Francii, Nizozemí či v Itálii. "Malý koncert v Londýně byl tečkou za touto nahrávkou, a 6. října jsem vystoupil na charitativním festivalu v Leedsu." Novinková píseň Time to Time z tohoto EP byla nahrána znovu i na Karlsbad.
Bohatý booklet vytvořil v Londýně žijící fotograf Lucas Ross a české texty jsou doplněny o překlady do angličtiny. Tvorba tohoto zajímavého fotografa je zde: www.lucasross.net.
Album Karlsbad vyšlo oficiálně 7. září v distribuci Supraphonu, který je uvede i na pulty obchodníků s hudebními nosiči. Album vyšlo za podpory OSA.
V čísle týdeníku Reflex č. 36 najdete na str. 54 krátký sloupek o tomto albu a od listopadu je píseň Daleko nasazena do Folkparády Českého rozhlasu. Minulý týden se ukázky az alba objevily ve třech akusticko - folkových pořadech ve Velké Británii.
"Pokud byste měli zájem o naše, nebo moje sólové vystoupení, rádi se domluvíme. Hrajeme v kvartetu (dvě kytary, basa perkuse), případně v duu s kytaristou, nebo basákem, a často hrávám i sám. Je to dle přání a gustu pořadatele, samozřejmě."
Stránky: http://www.marekdusil.cz 
Marek Dusil Blend - Karlsbad
Marek Dusil Blend: Karlsbad
Vydavatel: label66
Vydáno: 2018
Hodnocení desky: 6,86/10
Seznam písní: Karlsbad • Dožij - dopij • Time to Time • Útěky • Mohl bych • Z hodiny na hodinu • Klid • Daleko • Mráz nad řekou • Ricardo • Karlsbad II.



Sdílet na...
Kam dál?

» Cosi (Miloš Keller)

» Marek Dusil Blend představuje nový klip z Krušných hor (FOLKtime.cz)

» Marek Dusil Blend vydali před vánoci debutové album Cosi (Marek Dusil)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib