gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

10.01.2019 Oskar Petr band – vzpomínka na Marsyas (FOLKtime.cz)    PDF Tisk Email
PR
Přední čeští muzikanti, částečně z nedávné sestavy Marsyas, v čele s hitmakerem non plus ultra Oskarem Petrem odehráli vloni šest koncertů věnovaných vzpomínce na legendární protagonistovu „alma mater“. Vzhledem k velkému zájmu, vyprodaným sálům a nadšeným ohlasům bude sestava pokračovat i v roce 2019.
Základem playlistu jsou perly z prvního období Marsyas jako Zmrzlinář, Dům z obilí, Dívka z plakátu, Břímě, Hrnek, Dětský šaty, Slunce a déšť, Karolína nebo Větrem nech se vést, doplňuje je to nejlepší ze sólové tvorby O. P. „Oskarovky“ si přirozeně odzpívá autor osobně, na tři „kalandrovky“ si stejně jako v sestavě Marsyas 2014 troufá o generaci mladší klávesista a kytarista Ondřej Fencl (m.j. 5P Luboše Pospíšila, trio s V. Mertou a J. Hrubým, atd.) Citlivě šlapající doprovod obstarají hudebníci, u nichž sedí souhrnný přívlastek „je někdo, s kým tihle borci nehráli?“ aneb Matěj Belko na baskytaru a vokály, Jakub Nývlt na bicí a Josef Štěpánek alternovaný Matějem Morávkem na elektrické kytary (m.j. spoluhráči Davida Kollera, Lenky Dusilové, Marty Kubišové, Radůzy, Lucie Bílé, Vlasty Redla …).
„Sestava z nedávných let a hlavně ty písně nám všem chybí, tak jsme rádi, že to dopadlo a scházíme se zase na pódiu s Oskarem. Bohužel už bez Zuzany Michnové, přirozeně tedy nehrajeme její písně, ale oskarovky, jichž je naštěstí také dost a jsou podobně krásné, plus já jako koření zpívám tři nesmrtelné písně Petra Kalandry. Oskar pěje v životní formě, kapela krásně šlape, trojhlasy ladí… moc nás to baví“ přibližuje kapelník Ondřej Fencl.
Ukázky z improvizační premiéry 1. 6. 2018 v Ratajích nad Sázavou (natočeno na telefon!)
Oskar Petr
Muzikant, který se vždy soustředil spíše na nekomerční sféru, paradoxně však složil mnoho nejpopulárnějších českých písní konce minulého století (Medvídek, Chci zas v tobě spát, Hříšná těla křídla motýlí…). V roce 2003 se vrátil sólovým albem Fabrica Atomica, úspěšné CD produkované Milanem Cimfem vznikalo ve vyhlášeném nahrávacím studiu Sono a podílela se na něm řada předních tuzemských muzikantů. O deset let později protagonista navázal neméně zdařilou kolekcí Jsme starý jako děti (2013).
Oskar Petr je zakládajícím členem skupin Marsyas (autor a interpret m.j. evergreenu Zmrzlinář) a Jazz Q. Jeho umělecká a kulturní činnost je na zdejší poměry ojedinělá - skladatel, textař, zpěvák, fotograf, publicista, výtvarník, architekt interiérů, ale především skvělý hudebník a zpěvák s hlasem jako zvon… tím vším je Oskar Petr.
TOUR 2019
Vzpomínka na Marsyas
Vzpomínka na Marsyas
20.1. Strunkovice nad Blanicí, sál kina
26.1. Nové město na Moravě, KD (+ 5P Luboše Pospíšila)
21.2. Čelákovice, KD (+ 5P Luboše Pospíšila)
22.2. Brno, Mersey
23.2. Olomouc, Flora – rockový ples
7.3. Ostrava, Parník
8.3. Vysoké Mýto, M-klub
12.3. Tloskov, sál psychiatrické léčebny
18.3. Praha, Malostranská Beseda
12.4. Chotěboř, Panský dům
4.5. Tábor, náměstí – slavnosti
8.6. Kladno, festival Kladenské dvorky
14.6. Budišov nad Budišovkou, festival Letnice
15.6. Beroun, festival, 15:00
15.6. Velešín, festival Pomalší, 21:00
13.7. Staré město pod Sněžníkem, Bioslavnosti, 16:00
16.8. Chotěmice, Vesnický klub V. Koubka
1.9. Teplice, festival Divadlo na zámku
9.10. Trutnov, Uffo (+ 5P Luboše Pospíšila a Hromosvod)
26.10. Konstantinovy lázně, KD (+ Progress)

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
222324
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib