gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

14.01.2019 Novoroční koncert a co po něm? (Karel Vidimský - Cimbura)    PDF Tisk Email
PR
Nepříliš často, ale stává se, že někdo předběhne svoji dobu. Například, zatím co vy, vážení čtenáři, žijete na prahu roku devatenáctého, je acapellka Pětník již v polovině roku dvacátého. Honza Hučín ji totiž mazaně založil v létě 1999 a tak ji, asi spíš neplánovaně, postrčil časem vpřed. Pětník vám tímto přeje, abyste ho ve štěstí, zdraví, míru a svobodě dotáhli a oznamuje vám v následujících řádcích část toho, co pro vás připravuje pro dosažení tohoto cíle.
První je na řadě Novoroční koncert, který proběhne v pátek 18. ledna od 19:30 v Hudební kavárně Point v budově Music City (Ocelářská 39, Praha 9). Hosty vystupujícími po boku Pětníku budou zkušený písničkář Franta Vlček, tentokrát spolu se synem Martinem, a mladá, stále na sobě pilně pracující a už dnes velmi  dobrá kapela MeziMěsto. Zvučení koncertu se ujal Josef Balcar a Pětníci říkají, že kdyby v něm nezpívali, vyrazili by na něj jako diváci.
Pětník - téměř po dvaceti letech stále mladý, krásný a žádoucí.
Pětník - téměř po dvaceti letech stále mladý, krásný a žádoucí.
foto: Rejka Balcarová
Pražských koncertů bude mít Pětník poskrovnu. Poslední do konce jara bude 25. února od 19:30 v Kavárně ČAS (U Lužického semináře 15, Praha 1), kde vystoupí spolu s duem T‘n‘T. Bude to jen malá příjemná komorní záležitost o níž byste se rozhodně neměli připravit… Jinak kapela plánuje spíš mimopražská hraní, jako např. 1. března od 20 hodin v klubu Ántré Městského divadla v Českém Krumlově, kam ji pozvala ke společnému vystoupení skupina Bonsai č. 3.
Koncertů bude mít Pětník v nejbližších měsících obecně málo. Momentálně totiž pracuje ve studiu Sound24 Josefa Balcara na svém třetím řadovém a zároveň dvacetiletém jubilejním albu. Jeho křest s řadou zajímavých hostí na scéně Malostranské besedy je naplánován na 21. června... Ty hosty Pětníkové zatím tají, aby bylo taky nějaké překvapení… Rovněž tak zůstávají překvapením letní festivaly, které nejsou ještě všechny domluvené úplně napevno.
Duo T´n´T - vypadá naprosto dokonale. Ale je mu teprve patnáct let!
Duo T´n´T - vypadá naprosto dokonale. Ale je mu teprve patnáct let!
foto facebook kapely
Ještě před křtem alba ale budete moci Pětník vidět 16. května v přímém přenosu koncertu ze studia TV Noe v cyklu Cvrlikání a dále lze očekávat živý koncert na Rádiu Proglas v pořadu Jak se vám líbí a s podzimem, po festivalové sezóně, se můžete těšit na další rádio, tentokrát i s obrazovým přenosem - koncert ve studiu ČRo Olomouc, který bude přebírat v přímém přenosu YouTube.
Takové jsou tedy plány Pětníku do konce jejich roku dvacet a ještě o kousek dál. Takové jsou v tuto chvíli! Samozřejmě, že mohou přibýt další - Pětník se vystupování nebrání a taky v lednu nelze přesně vědět, co bude na podzim a později. Takže sledujte jeho internetová média a hlavně choďte na živou muziku, ať už ji provozuje Pětník, nebo kdokoliv jiný!
  

Sdílet na...
Kam dál?

» Šantré + Pětník v Ryběnaruby - 27.2.2012 (Dušan Vainer)

» Porta 2019 – Jihomoravské oblastní kolo (Vladimír Béďa Halm)

» Jedinečný projekt Folkových prázdnin (Folkové prázdniny)

» Skupina Pětník přerušuje na neurčitou dobu činnost (Honza Hučín)

» Přesvědčte se, jak Pětník a Lážo Plážo válí! (Karel Vidimský - Cimbura)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib