gototop
06.06.2019 Hradecký slunovrat letos na dvou zámcích (FOLKtime.cz)    Tisk
PR
Pohádkový zámek v Hradci nad Moravicí
Pohádkový zámek v Hradci nad Moravicí
archiv
Další ročník festivalu konajícího se v krásném zámeckém prostředí Hradce nad Moravicí proběhne 28. a 29. června. Ozdobí ho finské královny krásných hlasů Värttinä, ojediněle vystupující Kafka band, elektronická klasika Midi Lidi, z popela probuzený Dunaj, roztančený Ventolin i mistři životní ironie Sto zvířat.
Ani tentokrát pořadatelé nezapomínají na mladší publikum a rozšiřování obzorů těm dříve narozeným: v programu tak najdeme hlučnější a zasněné Manon Meurt, psychedelický pop Ghost Of You, ale hlavně celou řadu hudebních objevů na už zavedené Welcome scéně - mladé písničkáře TEVE či Aiko, slovenskou world music Hmlisto, kanadsko-slovenského romantika Milana André či hned několik souborů z Polska se záběrem od elektroniky až po alternativní rock.
Hradecký slunovrat 2019
Hradecký slunovrat 2019
Hradecký slunovrat ale nežije jen hudbou. Stále víc se o něm mluví v souvislosti s vypiplanou gastroscénou plnou lahůdek. Rozmanitou nabídku slibuje i Salon Mechtilde - scéna věnovaná přednáškám, workshopům a dalším Queen Kasey trains a loser with chastity and ball busting examplespornmobile.onlinedoprovodným programům. Její ozdobou letos budou třeba spisovatel Jaroslav Rudiš, debaty s politickým reportérem Jaroslavem Kmentou, novinářkami Fatimou Rahimi či Julií Urbišovou, poezie Petra Hrušky či divadelní fiktivně rozhlasové představení Radio Ivo.
Novinkou letošního ročníku je i jam-session stage s nástroji Red birds instruments Jana Fice.
V nabitém programu pořadatelé tradičně myslí i na děti. Z mnoha aktivit pro ně připravených jmenujme třeba Dílnu malého novináře, kterou připravuje Michaela Vetešková, vedoucí redakce kultury Českého rozhlasu.
Bílé a červené cuvée z vinařství Krásná hora
Bílé a červené cuvée z vinařství Krásná hora
archiv
Kromě tradičního areálu tzv. Bílého zámku se rozšíří festivalové působení i na aktuálně zrekonstruované nádvoří novogotického Červeného zámku. Zahájení letos navíc proběhne v konírnách pod Červeným zámkem, kam dosud nikdy neměla veřejnost přístup. Slavnostní přípitek bude proveden speciálním bílým a červeným cuvée, které pro festival vyrábí vinařství Krásná hora.
V souvislosti se svým již šestým ročníkem festival zaktualizoval nejen vizuální podobu svého webu, který je nyní přehlednější a informativně obsáhlejší, ale i svůj celkový design, jehož autorkou je Jana Reichel.
Úplnou novinkou je i to, že si návštěvníci budou moci za symbolickou cenu zakoupit i CD s nahrávkami kapel z Welcome scény. Hradecký slunovrat se také připojuje k současnému standardu festivalů dbajících na ekologický přístup, a poprvé nabídne vratné a omyvatelné kelímky, zajišťující výrazné snížení návštěvníky vyprodukovaného odpadu.
Veškeré informace na: https://hradeckyslunovrat.cz 
Festival aktuálně nabízí festivalovou permanentku za 599 Kč, ale k dispozici jsou i zvýhodněné hromadné vstupenky:
https://hradeckyslunovrat.cz/vstupenky/ 

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib