gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

11.06.2019 Dvacet Pětníkových let a jeden křest na prahu léta (Karel Vidimský – Cimbura)    PDF Tisk Email
PR
Ve škole nás to všechny učili: 21. červen je první letní den. A k tomu lze doplnit, že astronomické léto 2019 začíná příští pátek ve 12:08 odpoledne. Oproti tomu koncert acapellové skupiny Pětník ve staroslavné pražské Malostranské besedě bude sice také 21. června, ale až od 8 hodin večer. A to by mohlo být všechno, kdyby to bylo obyčejné řadové vystoupení. Ale ono nebude! Bude to hudební, především vokální hostina s bohatým programem sestaveným ke dvacátému výročí kapely. A nebude to jenom výroční koncert na prahu léta, ale i křest v pořadí třetího alba, nazvaného Pětník 20|19, jež vznikalo v posledních měsících převážně ve studiu Sound24 Josefa Balcara.
Pozvánka na koncert se současným Pětníkem - Standou Kneiflem, Janou Perníkovou - Soukupovou, Honzou Hučínem, Alenou Čápovou a se skupinou Na vlastní uši band.
Pozvánka na koncert se současným Pětníkem - Standou Kneiflem, Janou Perníkovou - Soukupovou, Honzou Hučínem, Alenou Čápovou a se skupinou Na vlastní uši band.
autor: Standa Kneifl
Samozřejmě, že takový koncert musí mít i zajímavého hudebního hosta. Bude jím trio Na vlastní uši band, jehož kapelníkem je investigativní publicista, reportér a spisovatel Josef Klíma. V Malostranské besedě se ovšem představí jako zpěvák, klávesista a autor písní. Spolu s ním vystoupí Andy Seidl, skladatel, kytarista a zpěvák, který působil např. v kapelách Saze, Katapult, George and Beatovens, Country Beat Jiřího Brabce a Irish Dew, dnes hrající s Dobrohoští, Ohaři a Na vlastní uši bandem. Třetím mužem do tria je zpěvák, foukačkář a hráč na akustickou kytaru Pavel Půta. Pamětníci ho znají jako polovičku folkového písničkářského dua Půta a Staněk, ale taky jako baskytaristu plzeňské rockové kapely Society a autora četnýchClose up pussy fisting and stretching textů pro Kaťáky a pro legendární Odysseu. Tito tři jedineční muži se stanou 21. června, při křtu alba Pětník 20|19, jeho sudičkami.
Titulní strana obalu nového CD Pětníku
Titulní strana obalu nového CD Pětníku
autor: Standa Kneifl
A protože jde o křest třetího alba, rozhodl se dnešní Pětník při dvacátém výročí zavzpomínat i na dvě předchozí. První z nich V botách snů z r. 2004 nahrál ještě v pětičlenné sestavě a druhé, Pětník 2011, již ve čtyřčlenném, ale oproti dnešnímu z poloviny jiném obsazení. Vzpomínka bude natolik živá, že při ní dnešní Pětník představí i obě historické sestavy, které alba nahrávaly. Setkání tří Pětníků v jednom večeru na jedné scéně je premiérovou záležitostí, a obávám se, že zároveň i derniérou, což činí tento koncert zcela výjimečným.
Chcete-li si zajistit vstupenky předem, mailujte do Malostranské besedy na Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript nebo použijte služeb Ticketstreamu. Ale také lze kalkulovat s tím, že v pokladně vždycky pár nevyzvednutých vstupenek zbývá, jde jen o to přijít půl hodiny před koncertem a zeptat se. Takže ahoj v Malostranské besedě v pátek 21. června. Koncert začíná ve 20:00.

Sdílet na...
Kam dál?

» My3.avi: Pořád nás to baví a tak si hrajem (Džexna)

» Folkové večery s Devítkou (Olina H.)

» Pavel Bobek v Malostranské besedě (FOLKtime.cz)

» Svěží a přelomový debut Jananas živě (Přemysl Štěpánek)

» My3.avi: Nacházet rozumný balanc mezi realitou a snem (Džexna, Kytka)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib