gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

12.06.2019 Festival Folkové Chvojení proběhne letos už podesáté (FOLKtime.cz)    PDF Tisk Email
PR
Fanoušci folku, country a trampských písniček se mohou těšit na festival Folkové Chvojení, který se koná již podesáté, v pátek a sobotu 14. - 15.června 2019 v amfiteátru zdejšího přírodního parku - arboreta ve Vysokém Chvojně u Holic. 
Folková muzika je krásná a člověčí. A malebné lesní arboretum ve Vysokém Chvojně je ideálním zázemím pro festival, který už řadu let pojí fanoušky s touto muzikou a jejími protagonisty, velmi ryze a lidsky. Lidskost, pocity, příroda jsou to hlavní, co najdete přímo uprostřed trojúhelníku Pardubice - Hradec Králové - Holice, kde si dávají dostaveníčko kapely a interpreti, kteří dlouhá léta určují směřování tohoto žánru. Na jednom pódiu se s nimi ale střídá nastupující nová krev, plná nadšení, chuti a entuziasmu, která posouvá žánr a obohacuje jej o nové hudební prvky. Pořadatelům tu nejde o zisky, protoBall Busting - Tease & Denial - Small Penis Humiliation - FemDompornmobile.online s předraženými cenami za cokoli, se tu prostě nesetkáte.
Folkové Chvojení 2019
Folkové Chvojení 2019
Folkové Chvojení se koná ve dnech 14. a 15. června a jeho hlavním organizátorem je Ivan Kurtev z královéhradeckého spolku Přátelé slunovratu, a je pořádán v rámci širšího projektu Folk Žije! "Festival jsme začali připravovat už v roce 2009 s Jardou Moravcem z Dua Ťuk a Víťou Troníčkem, kapelníkem pardubické skupiny Marien. Letos je to už desátý ročník, ale připadá mi to jako včera, když jsme hledali místo, název a program prvního ročníku. Dnes se na organizaci podílí kolem čtyřiceti dobrovolníků, převážně z řad kamarádů a přátel," svěřuje se předseda sdružení.
Festival se těší dobrému jménu jak mezi návštěvníky tak mezi účinkujícími. Díky tomu také v minulosti přijali pozvání legendy české folkové, country a trampské hudby jako Jiří Suchý a Jitka Molavcová, Věra Martinová, Robert Křeťan, Spiritual kvintet, Wabi Daněk, František Nedvěd, Javory a Kamelot. I letos se mohou návštěvníci těšit na známá jména jako jsou Hradišťan, HopTropŽalman & SpolNezmařiKarel PlíhalPavlína Jíšová, SemTam a spolupořádající skupina Marien. Z mladých je třeba upozornit na trojnásobné držitele žánrové ceny Anděl Žambochy, Přístav, Cross Country, Novou sekci nebo Strunovrat. Zajímavostí bude i vystoupení pěveckého sboru Corale Žamberk"Snažíme se střídat známá jména s mladými, protože v dnešní době už vyrostla mladá zajímavá generace muzikantů o kterých nikdo neví a je potřeba nějakým způsobem předávat štafetu," upozorňuje Kurtev.
zpěvník Chvojnik 2019
zpěvník Chvojnik 2019
Folková muzika rozhodně u nás nevymřela, i když se nám komerční rádia snaží vnutit opak. Právě hnutí Folk Žije! se snaží o popularizaci tohoto žánru a Chvojení bývá pozoruhodnou přehlídkou toho nejlepšího, co na současné folkové scéně naleznete. Na dvoudenní festival zavítá dvacítka účinkujících a také dva moderátoři - Blanka Prudilová z Českého rozhlasu spolu s muzikantem a divadelníkem Mirkem Ošancem.
Cílem festivalu je přilákat na tuto akci celé rodinu i s dětmi, proto všechny děti do patnácti let mají v doprovodu rodičů na festival vstup zdarma a v areálu se nachází i dětský koutek. Mládež mezi patnáctým a osmnáctým rokem má vstupné poloviční. To lze zakoupit online na Ticketportal.cz nebo přímo na místě. V areálu je možné i stanovat, samozřejmostí je i občerstvení. Dobrým zvykem festivalu je i zpěvník, který dostane každý návštěvník zdarma. Páteční program začíná od sedmnácti hodin a sobotní již od jedenácti hodin dopoledne.
Kompletní informace jsou k mání na webu https://www.chvojeni.cz/.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
151617181921
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib