gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

21.10.2019 Závěrečná zpráva o benefičním koncertu Mrakoplaš kontra Alzheimer 2019 (Martin Kalenda)    PDF Tisk Email
PR
Skupina Mrakoplaš zrealizovala 8. ročník benefičního koncertu na podporu výzkumu Alzheimerovy nemoci. Jako speciální hosté vystoupili Ondřej Konrád, Petr RímskýVeronikou Skočdopolovou a moderátor Pavel AndělCelý výtěžek z tohoto komponovaného večera byl věnován oddělení kognitivních poruch AD Centra v Národním ústavu duševního zdraví v Klecanech u Prahy, které se dlouhodobě zabývá především časnou a správnou diagnostikou Alzheimerovy nemoci.
Kapesníčky s uzlíkem z dílny Kačky Esserové
Kapesníčky s uzlíkem z dílny Kačky Esserové
foto: Jiří Esser
Skupina Mrakoplaš, která se jmenuje podle nedostudovaného čaroděje ze série velmi oblíbených knížek "Úžasná Zeměplocha" od anglického spisovatele Terryho Pratchetta, připravila na 15. října 2019 už poosmé benefiční akci na podporu výzkumu Alzheimerovy nemoci. Mrakoplaš přispívá a podporuje boj proti Alzheimerovi. Zvlášť, když byl touto nemocí postižen nedávno zesnulý duchovní otec kapely, spisovatel Terry Pratchett. Kapela se odlehčenou formou snažila poukázat na Alzheimerovu nemoc, oslovit veřejnost i soukromé subjekty tak, aby byla tato degenerativní nemoc maximálně zviditelněna a aby si všichni uvědomili, že je dobré podpořit výzkum této choroby, který pak může pomoci všem postiženým pacientům. pornmobile.onlineKoncert proběhl v pražském Kaštanu-scéně Unijazzu.
Mrakoplaš s hosty Petrem Rímským a Ondřejem Konrádem
Mrakoplaš s hosty Petrem Rímským a Ondřejem Konrádem
foto: Jiří Esser
Přestože onemocněl hlavní host večera Jan Spálený a koncertu se nemohl zúčastnit, benefice se i tak vydařila. Za Jana Spáleného obětavě zaskočil a svou účastí podpořil tento koncert a myšlenku Ondřej Konrád. Spolu s Petrem Rímským pak společně zahráli několik písní s pořádající kapelou Mrakoplaš a spolu s moderátorem Pavlem Andělem vytvořili nádhernou atmosféru, která v zaplněném sále Kaštanu potěšila všechny zúčastněné. Spokojen mohl být i vedoucí teamu AD Centra pan docent Aleš Bartoš, který mohl sledovat, jak se díky vybranému vstupnému a povedené aukci raritních předmětů, do které přispěli všichni účinkující, a neméně štědrého daru z rukou místostarosty Klecan Ivo Kurhajce, vybralo pro AD centrum (www.nudz.cz/adcentrum) 104 903 Kč.
Zleva Pavel Anděl, docent Aleš Bartoš s šekem od místostarosty Klecan Ivo Kurhajce
Zleva Pavel Anděl, docent Aleš Bartoš s šekem od místostarosty Klecan Ivo Kurhajce
foto: Jiří Esser
Na podiu, kromě muziky, proběhla i aukce několika raritních a uměleckých děl, které výtvarníci, fotografové a další umělci podílející se na tomto večeru poskytli zdarma (např. výtvarnice Blanka Lehmanová a Kateřina Esserová, výtvarník a muzikant Petr Hilský, Jan Spálený, Petr Rímský, muzikant Vojtěch Kelt a Mrakoplaš). Zároveň v prostorách Kaštanu proběhla i výstava obrazů Petra Hilského s názvem „Stará místa“, která tématicky navázala na celý koncept večera. Výtěžek z této prodejní výstavy a aukce byl přidán k financím ze vstupného a byl poskytnut AD centru.
Protože se Mrakoplaši podařilo i v minulých ročnících oslovit zajímavé hosty (jakými byli např. Petr Janda, Ivan Hlas, Roman Dragoun, Luboš Pospíšil, Mirek Kovářík, skupina Traband, Vladimír Merta, Petar Introvič, Olin Nejezchleba, Norbi Kovács a další) a podařilo se získat již přes 443 144 Kč, očekává se, že bude tato skupina v pořádání benefičního koncertu Mrakoplaš kontra Alzheimer pokračovat tak, aby na výzkum této nemoci byly k dispozici další, tolik potřebné finance.
Poděkování patří všem partnerům akce za sdílení a pomoc s propagací. Zároveň děkujeme za podporu na sociálních sítích, kde si příspěvky o tomto benefičním koncertu zobrazilo, nebo na ně reagovalo přes 63 000 fanoušků. Zviditelnění problému Alzheimerovy nemoci a prvotní cíl skupiny Mrakoplaš se podařil…
Za organizační team a za všechny zúčastněné děkuje Martin Kalenda.
www.mrakoplas.cz

 


Sdílet na...
Kam dál?

» V Divadle v Dlouhé proběhne benefiční koncert Mrakoplaš kontra Alzheimer (Ricardo Delfino)

» Hudebníci vybrali přes sto tisíc na výzkum Alzheimerovy nemoci (Ricardo Delfino)

» Na benefici na léčbu Alzheimera vystoupí Robert Křesťan, Luboš Malina a Míša Leicht (Ricardo Delfino)

» Benefiční koncert Mrakoplaš kontra Alzheimer 2019 (Martin Kalenda)

» Skupina Mrakoplaš vybrala necelých sto tisíc na výzkum a prevenci Alzheimerovy choroby (Ricardo Delfino)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib