gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

23.10.2019 Vyřiďte doma, že Spolektiv vydává třetí album (FOLKtime.cz)    PDF Tisk Email
PR
Jihočeská multižánrová kapela Spolektiv přichází po třech letech s novým autorským albem Vyřiďte doma. V pestré směsi šestnácti nových písní nabízí Spolektiv prolínání žánrů, promyšlené instrumentální party i originální autorské texty. Nové album představuje na koncertním turné po celé ČR, které zahájil 11. října 2019 v Českých Budějovicích. Následuje Jihlava, Tábor, Praha, Ostrava a další města. K písni Příchozí z nového alba byl natočen videoklip, který můžete zhlédnout na Youtube.com.
Za posledních pět let má kapela za sebou více než 200 koncertů a festivalových vystoupení po celé České republice. V roce 2018 se stala vítěznou kapelou 58. Zlín Film Festivalu.
Novými nahrávkami překračuje kapela hranice stylů a sází na neotřelé prolínání rocku, jazzových motivů, šansonu a folku v kombinaci s lyrickými i pornmobile.onlineprozaickými texty, které se pohybují na tenké hranici mezi vážnými životními otázkami a humorem.
Spolektiv na křtu v Českých Budějovicích
Spolektiv na křtu v Českých Budějovicích
archiv kapely
„Vždy se těšíme na okamžik, kdy mezi kapelou a posluchači přeskočí pomyslná jiskra a oběma směry začne proudit neskutečná energie,“
říká jeden z lídrů Martin Jančura. „Instrumentálně i textově jsme tentokrát sáhli do nových vod a věříme, že posluchače překvapíme propracovaností nástrojových partů, pestrostí stylů i texty na témata, která od nás ještě nezazněla,“ dodává frontman Jaroslav Hnízdil.
Pětičlenný Spolektiv hraje a zpívá výhradně autorskou hudbu s použitím klasických kytar, dechových nástrojů, šestistrunných baskytar, perkusí i moderních industriálních nástrojů a přístrojů. Kapela je držitelem českého rekordu, potvrzeného pelhřimovskou agenturou Dobrý den – mezi vydáním jejího prvního a druhého alba uběhlo 21 let, 5 měsíců a 27 dnů. Současné třetí album pak přichází po třech letech. Důvodem dlouhé nahrávací pauzy bylo zastavení činnosti Spolektivu v roce 1995 a její obnovení až v roce 2014.
Jaroslav Hnízdil
Jaroslav Hnízdil
archiv kapely
„S novými nápady a životními zkušenostmi jsme se před šesti lety pustili znovu do hraní. Nezůstali jsme však u původního konceptu převážně folkové kapely a s novou tvůrčí vlnou oslovujeme širší posluchačské skupiny napříč žánry. To klíčové, co naše posluchače spojuje, je zájem o kvalitní autorskou hudbu v autentickém podání. Pokaždé nás znovu fascinuje, jak naše koncerty dokážou propojit různé skupiny lidí s různými hudebními preferencemi,“
říká Jaroslav Hnízdil.
„Hudba Spolektivu mě nabíjí energií a navíc je chytrá a zajímavá,“ říká fanoušek kapely Tomáš, který Spolektiv poslouchá od jeho založení. „Fascinuje mě složitý multiinstrumentalismus, který je kapela navíc schopna předvést na pódiu stejně jako ve studiu,“ dodává svou zkušenost.
Název alba Vyřiďte doma vysvětluje Jaroslav Hnízdil jako obrat ke svým blízkým, k rodině. Vzkaz domů, že je vše v pořádku. „Je to poselství prostřednictvím jiných, důvěryhodných osob, kterým lze věřit. Přeneseně vyřizují doma, že naše hudba se vyvíjí, je poctivá a kdo ji slyšel, vám to rád potvrdí. A i když s vámi doma někdy nejsme, myslíme na vás a můžete být za to, co děláme, na nás pyšní,“ dodává. 
Turné Vyřiďte doma má naplánováno celkem 9 koncertů a na některých z nich vystoupí řada hostů, například bývalí členové Spolektivu Lukáš Holec a Vladimír Světlík, perkusista Radim Pígl a další.
Jste srdečně zváni
Jste srdečně zváni
archiv kapely
Co přineslo natáčení třetího řadového alba Spolektivu, na co se mohou posluchači těšit a jak se bude nové album křtít, s tím se můžete blíže seznámit ve speciálu hudebního magazínu Hvězdy jihu 2019 v Českokrumlovské televizi.
Více informací o koncertech na www.spolektiv.cz

Koncertní turné Spolektiv - Vyřiďte doma 2019:

Bylo:
Pátek 11. října od 19:00 hodin, Divadlo U Kapličky, České Budějovice
Pátek 18. října od 19:00 hodin, Sklepy Staré radnice, Prachatice

Bude:
Středa 23. října 19:30 hodin, Divadlo Na Kopečku, Psychiatrická nemocnice Jihlava
Pátek 1. listopadu od 19:00 hodin, Společenské a kulturní centrum Univerzita, Tábor
Středa 6. listopadu od 19:00 hodin, Divadlo Za plotem, Praha
Neděle 10. listopadu od 19:00 hodin, Akord, Ostrava
Středa 13. listopadu od 19:00 hodin, Malá scéna ve dvoře, Pardubice
Středa 20. listopadu od 19:00 hodin, Experimentální studio, Liberec
Sobota 23. listopadu od 19:00 hodin, Hospoda Stará škola, Příbraz

 
 

Sdílet na...
Kam dál?

» Jsou rekordní a antimilostní (Tomáš Hrubý)

» Spolektiv opět pokřtí album po 22 letech... (Jaroslav Hnízdil)

» Z Kalendáře koncertů vybíráme... ()

» Spolektiv vstal z mrtvých; 1. část (Honza Hučín)

» Soutěž o album Spolektivu Vyřiďte doma (Džexna)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
2223
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib