gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

10.08.2006 Tovacovský portál 2006 (Miloš Dohnal)    PDF Tisk Email
PR

Kdo by neznal písničku, Tovačov, Tovačov, tovačovský hatě. Opěvuje nejen samotné městečko, ale i místní zámek, který v dějinách proslavil rod Cimburků a Pernštejnů. Nejlepší výhled na městečko je z věže zámku.

Jmenuje se "Spanilá" a její vstup tvoří renesanční portál z r. 1492, který je nejstarší renesanční památkou na sever od Alp vůbec. Čím se však zapsal tovačovský zámek do historie folku nepřehlédnutelným písmem je určitě festival zaměřený na folk, trampskou a bluegrassovou muziku pod názvem Tovačovský portál. Nádherné prostředí nádvoří zámku dává prostor pro akci jejichž význam přesahuje hranice regionu. 11.-12.8.2006 proběhne již 8. ročník tohoto pohodového festivalu. Festival začíná již v pátek otevřením vernisáže fotografií s přírodní tématikou Josefa Horáka a básní Oldřicha Damborského včetně večerního posezení u festivalového ohně. V sobotu 12.8. začíná hlavní program ve 13:00h. Pořadatelé měli šťastnou ruku a namíchali hudební koktejl různých žánrů z kvalitních ingrediencí.

Posuďte sami. Celtic cross, Ozvěna, Lusatiangrass, The Šůtrs, Špunt, Madam, Douda Band, Minaret, Bezefšeho a třešničkou na pomyslném koktejlu bude host večera liberecký Jarret. Kdo dává přednost komornějším recitálům příjde si na své od 22:00 v nádherném prostředí zámecké kaple kdy vystoupí Tereza Terčová a její host skupina Prostoje. Kdo dává přednost country hudbě, může si zatančit od 22h hodiny na country bálu se skupinou Minaret.

- po oba dny perfektní občerstvení
- úschovna jízdních kol
- částečné zabezpečení proti dešti (velký stan-možnost přespání)
- výborný zvuk - František Petřík
- v průběhu programu drobné soutěe Vildy Švece o ceny sponzorů
- divácké hlasování o nejzajímavější kapelu programu-ceny řezbářské školy v Tovačově
- noví spíkři v podobě dua Ája a Vilík
- on-line vstupy na www.comworld.cz

Pokud potřebujete další podrobnější informace máte je možnost naleznout na www.tovacovsky-portal.cz.


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
222324
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib