gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

03.05.2007 Traband opet na ceste! Nové písne! Nový zvuk! Model 2007 (Přemysl Štěpánek)    PDF Tisk Email
PR

Nové, již šesté a dá se říci přelomové album, skupiny Traband s názvem "Přítel člověka" si razí cestu ke svým fanouškům. Traband již dlouho avizoval, že změní styl po té co se vrátí v letošním roce na pódia. Ten kdo měl možnost letos navštívit koncert Trabandu, zaznamenal změnu už pouhým pohledem, z původních šesti členů minulého modelu Trabandu zůstala rovná polovina, tedy tři (Jarda Svoboda, Jana Modráčková, Václav Pohl). Celkový zvuk Trabandu doznal výrazných změn a ze známého "dechna" se najednou stává "home music". Jarda Svoboda neváhá vysvětlit tak razantní změnu. "Ten název "home music" není ani tak definice stylu, jako spíš vyjádřením opozice k tomu, čemu se dnes říká "world music". Poslední dobou už mi lezou na nervy všechny ty muziky co halabala splácají všechno, co jim přijde pod ruku, lidovky odkudkoli, nejlépe z módního Balkánu, nacpou k tomu funkující rytmiku nebo něco jiného, nesourodého, bez vnitřních vazeb a souvislostí? Uvědomuju si, že my jsme k tomu v minulosti taky náležitě přispěli, a v jednu chvíli už mi to začalo být hodně odporný. Já miluju, když jsou věci autentický, když jsou z nich cítit ty vnitřnosti. Proto ten návrat k domácímu muzicírování, k domácím zdrojům a tradicím. Je to jako dívat se do vlastní šrajtofle a říkat si: Tak co, kolik vlastně mám?"

Nejočekávanější album letošního roku z produkce Indies Scope Records bude v prodeji od 1.května v digitální podobě MP3 a ve formě CD pak od 22.5.2007. Na CD album vychází ve dvojím provedení a to jako luxusní limitovaná edice (knížečka + CD (například album Mater)) nebo jako levná edice v plastovém boxu s velmi přátelskou cenou 199 Kč. Písně a videoklip jsou na obou verzích CD stejné.
Limitovaná edice (knížečka + CD): 399,- Kč
Levné vydání (plastový box): 199,- Kč

(Indies Scope Records', MAM405-2, , datum vydání digitálně 1.5.2007, CD 22.5.2007 )


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Kuba H.  - Re: Traband opět na cestě! Nové písně! Nový zvuk!   |84.244.121.xxx |09.05.2007 00:07:00
Ta dvojí cena je výborný nápad. Nemužu si pomoct. Hucku dolu

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
151617181921
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib