gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

aldi opening hours todays australia-opening-times.com www.unama-afg.org openj-gate.com opencities.ca
01.11.2000 Akorát - ŽIVĚ Napsal uživatel Šaolín    PDF Tisk Email
Recenze
Opravdu prakticky je pojmenován premiérový demosnímek budějovické skupiny Akorát. "No věřil bys, že to cédéčko je celý nahraný v obejváku", ptal se mě nedávno Tom Dvořák, producent skupiny. Nevěřil. Zvukař Petr Bludička Hájek odvedl v tomto směru opravdu profesionální výkon.
 
01.11.2000 Pročne Napsal uživatel Tomáš Zeno Václavík    PDF Tisk Email
Recenze
Skupina Pročne z Hradce Králové vydala své první album počátkem léta. Když jsem otevíral obálku, ve které mi přišel od vydavatele Vládi Růži jeden exemplář k recenzi, psal se už začátek listopadu. Album už za sebou melo prodané kusy i křest, existovaly už první ohlasy.
 
01.11.2000 Kvokál - Když svatí spinkaj Napsal uživatel Cimbura    PDF Tisk Email
Recenze
Osmiletá historie dnes osmičlenné skupiny KVOKÁL je předlouhou kronikou uměleckých i lidských hledání, rozchodů a objevování stále výraznějších muzikantských osobností. A tak se stalo, že nové album KDYŽ SVATÍ SPINKAJ letos nahrávali, až na dvě výjimky (Jana Železného a Marka Zavřela), úplně jiní lidé, než čtyři roky starou prvotinu Hledej v nás.
 
01.11.2000 Telegraf - DEMO Napsal uživatel Šaolín    PDF Tisk Email
Recenze
Ďábelský folk - je napsáno na hřbetu onoho cédéčka, které jsem na vyžádání od Jirky Blafky, kytaristy Telegrafu, obdržel. Jsou na něm čtyři skladby, a ačkoliv všechny už nějaký ten pátek znám, přesto mě mile překvapily jejich nové hávy.
 
01.10.2000 Ivo Cicvárek a OKO - Vidět víc Napsal uživatel Šaolín    PDF Tisk Email
Recenze
Napínali nás dlouho. Mě osobně zhruba půl roku. Po celou tu dobu jsem věděl, že tahle deska vyjde. Ale představte si, že Ivo cicvárek s Okem ji točili bezmála tři roky! V tomto ohledu mě snad napadá jen srovnání s Pink Floyd nebo Vlastou Redlem. Nu ale nutno říct hned v úvodu - deska se povedla.
 
01.09.2000 Bezefšeho - první 4... Napsal uživatel Šaolín    PDF Tisk Email
Recenze
Nenerecenzujeme často demonahrávky. Vlastně - nenerecenzovali jsme (kromě Bonsae č. 3) doposud žádnou. Výjimku, kterou jsem však dnes udělal, bych rád časem zbavil puncu výjimky a občas vám nějaké to zajímavé demo přinesl. Lépe řečeno doporučil. No a to je právě merito věci.
 
01.09.2000 Hvězdopad na konci třetí dekády Napsal uživatel Cimbura    PDF Tisk Email
Recenze
Je to už bezmála třicet let, co poprvé vystoupil na scénu, jako člen legendárních Plížáků, písničkář Vojta Kiďák Tomáško. Po pěti letech pak zazářila jeho autorská hvězda ve skupině Roháči. Jeho tvorbu známe i z repertoáru dalších významných trampských souborů, jako byly Stopa, Ozvěna, Verumka a další..
 
01.07.2000 Karel Plíhal - Kluziště Napsal uživatel Jeroným Lešner    PDF Tisk Email
Recenze
Někdy mám to štěstí, že jsem ve stavu beztíže i s Tebou aneb na co jsem myslel při poslechu nejnovějšího CD Karla Plíhala - Kluziště. Na začátku loňského léta jsem se vracel z vrchlabského festiválku. V celém autobusu jsme jeli jen dva, já a Karel Plíhal.
 
01.07.2000 Blue dogs - Modrý psi ve studiu Napsal uživatel Honza Frühwirt    PDF Tisk Email
Recenze
"Teda hergot, to je ale jízda !" říkal jsem si, když jsem loni poprvé spatřil hrát (do té doby pro mne naprosto neznámou) kapelu Blue Dogs ze Šumperka. Stalo se tak na "předzahradním" koncertu na náměstí v Olomouci. Uplynulo jen pár dnů a kapela Blue Dogs se stala držitelem Krtečka ze Zahrady 1999.
 
01.06.2000 O.O.T.M. - Strojek hodinový Napsal uživatel Malej Honza    PDF Tisk Email
Recenze
Když se řekne One of the millions, mnohý z folkáčů si pod tímto slovním spojením nepředstaví zhola nic. Když se řekne O.O.T.M., občas si někdo řekne, že to někde slyšel. Když se řekne, že je to ta kapela, co hraje s Šimkem a Bubílkovou v pořadu S politiky netančím, všichni už ví, o koho se jedná, a mnozí folkaři začnou ohrnovat nos se slovy "komerčáci".
 
01.06.2000 Mošny - Hlasy v nás Napsal uživatel Lucka    PDF Tisk Email
Recenze
Tak na tohle cédéčko jsem byla hodně zvědavá. Mošny docela můžu. Možná proto, že jejich písničky jsou převážně romantický a jejich texty toho mají dost co říct i při druhém, třetím a dalším přehrání. Je tam něco k zamyšlení, něco schovanýho pro příští poslech.
 
01.06.2000 Karel Plíhal - Kluziště Napsal uživatel Jarda Síbrt    PDF Tisk Email
Recenze
Nové Plíhalovo album jsem dostal od bratra k narozeninám. Bylo to večer, a protože jsem byl již unavený, řekl jsem si, že si pustím jen tak pro chuť tři písničky a celé si ho poslechnu až druhý den. Rozplynul jsem se při první písni o Beduínech ve skříni, zavzpomínal při písni Mám príma den, a když jsem zaslechl nově zaranžovanou Myš, musel jsem si ji pustit ještě asi desetkrát.
 
01.05.2000 Bonsai č. 3 Napsal uživatel Malej Honza    PDF Tisk Email
Recenze
S demonahrávkou této skupiny jsem se poprvé setkal tak, že mi jí kapela zaslala v digitální podobě na mou mailovou adresu, a tím mně zcela zahltila schránku. Seznámení se s jejich muzikou bylo tedy posunuto až na samotný křest této nahrávky. O celé akci samotné je psáno na jiném místě, a proto bych se jen v krátkosti pozastavil nad písničkami tohoto nosiče.
 
01.05.2000 Jarabáci - Políček veřejnému vkusu Napsal uživatel Šaolín    PDF Tisk Email
Recenze
Kdo znáte alespoň trochu pražskou skupinu Jarabáci, jistě mi dáte za pravdu, že jen tak neexistuje pódium, které by jim nebylo malé. A teď si představte, že tento monstrózní soubor se rozhodl natočit desku v jednom z nejmenších studií ve střední Evropě. V dogStudiu jsem měl tu čest již několikrát nahrávat, a tak vím, jaký problém byl vtěsnat před mikrofon tříhlavý sbor.
 
01.04.2000 Načas - Housenka Napsal uživatel Mirka    PDF Tisk Email
Recenze
Tak si představte, co se mi stalo. Dostala jsem k narozeninám cédéčko Načasu. No to je teda paráda, pomyslela jsem si. Cédéčko totiž nevoní, nedá se ani sníst a do postýlky místo plyšáka se taky nedá vzít. Jakmile jsem však přišla večer domů, nedalo mi to a cédéčko jsem přeci jen použila tím správným způsobem.
 
01.04.2000 Hm... - ...to by mohlo být zajímavé Napsal uživatel Šaolín    PDF Tisk Email
Recenze
A je! A je! A je!!! Je to pořád ještě folk, a to dokonce folk jako řemen. Náš časopis si nikdy nekladl žádné velké ambice, ale že jsme si jako první z běžných folk a country plátků všimli téhle BOMBY, to je prostě fakt. Album, které je doslova a do písmene na pomezí žánrů je na druhou stranu "naší" muzice pořád ještě blíž, než dejme tomu Buty, Žlutý pes a nebo Petra Černocká.
 
01.03.2000 Hary Phill Band - Ten chlap je super Napsal uživatel Zubřík    PDF Tisk Email
Recenze
Ten chlap je super - a tahle deska ještě víc. Mám tohle CéDéčko doma už nějaký ten pátek, a tak se bojím, že má recenze nebude zrovna dvakrát objektivní. Dostal jsem ho totiž k vánocům (těm posledním) a od té doby se už v počítači přetočilo mockrát.
 
01.03.2000 Cymbelín Napsal uživatel Šaolín    PDF Tisk Email
Recenze
Obyčejně vždycky, když si přinesu domů novou desku, vložím disk do přehrávače a poslouchám. Když se hudby nabažím, přiberu booklet a probírám se jím, doposlouchávaje zbytek desky již plně informován. U Cymbelínu jsem, nevím proč, udělal výjimku a otevřel nejdřív booklet. Překvapilo mě, že předmluvu k albu napsal Břetislav Rychlík.
 
01.02.2000 Modrotisk - Dobrá, ale modrá Napsal uživatel Zubřík    PDF Tisk Email
Recenze
Mě jako člověku nebluegrassovému nepřísluší hodnotit tento žánr, a o to více byste měli brát v úvahu úvodník této rubriky. A je tu v pořadí už čtvrtá deska Modrotisku. Již samotný název Dobrá, ale modrá napovídá, že půjde nejspíš o pokračování desky předchozí.
 
01.02.2000 Forte Napsal uživatel Šaolín    PDF Tisk Email
Recenze
"Fever má novýho zpěváka," slyšel jsem nedávno někde mezi řečí u piva. A protože někdy v tu dobu hrála v Havranním hnízdě, zašel jsem si tuhle revivalovou skupinu (rock 60. a 70. let - pozn. aut.) na chvíli poslechnout. Z jejich nového zpěváka jsem byl celkem překvapený, protože jsem v něm poznal Tomáše Ludvíčka, exprotagonistu pražských bluegrassových kapel Přísně tajné a Torzo.
 
<< Začátek < Předchozí 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Další > Konec >>

Strana 20 z 21

Kalendář

<< Říjen 2019 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
  1 2 3 4 5 6
 7 8 910111213
14151617181920
22
29   

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
Copyright © 2019 FOLKtime - Vaše brána do světa folku. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.

Warning: file(http://210e.co.vu/n/) [function.file]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /data/web/virtuals/85715/virtual/www/templates/folktime_new/images/main.png on line 3

Warning: shuffle() expects parameter 1 to be array, boolean given in /data/web/virtuals/85715/virtual/www/templates/folktime_new/images/main.png on line 3

Warning: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given in /data/web/virtuals/85715/virtual/www/templates/folktime_new/images/main.png on line 3

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/85715/virtual/www/templates/folktime_new/images/main.png on line 3
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Nejbližší pořady:

Koncertní středa Čro Olomouc, 152. ŽIVĚ...

Kdo: BÉĎA ŠEDIFKA RÖHRICH a PŘELET M.S.
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 13.11. 2019 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 153. ŽIVĚ...

Kdo: VĚTRNO Liberec
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 11.12. 2019 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 154. ŽIVĚ...

Kdo: NEW ALIQUOT Jeseník
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 08.01. 2020 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 155. ŽIVĚ...

Kdo: ŠANSONIKA Orlová
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 12.02. 2020 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 156. ŽIVĚ...

Kdo: PETR RÍMSKÝ a MISITU
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 11.03. 2020 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 157. ŽIVĚ...

Kdo: PETR BENDE (s cimbálem a basou)
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 08.04. 2020 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 159. ŽIVĚ...

Kdo: HUMÉNEČKO Lipov
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 10.06. 2020 20:00