gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

01.12.1999 Cestáři - Jenom tak Napsal uživatel Cimbura    PDF Tisk Email
Recenze
Tenoučkou folkovou košilku a lehkou countryovou vestu nosí už téměř třicet let trampská písnička pražských Cestářů a to jí dodává podobu tak osobitou, že při nahrávce jejich prvního (!) alba nepotřebovala žádné hudební hosty. Zvuk kapely je tím pádem stejně bezprostřední jako na scéně
 
01.12.1999 Hana a Petr Ulrychovi - Malé zrnko písku Napsal uživatel Šaolín    PDF Tisk Email
Recenze
Ještě před pár lety jsem si pod pojmem folklórní hudba uměl představit maximálně tak Jožku Černého nebo Jarmilu Šulákovou, v typickém valašském kroji a se sklenkou červeného v ruce. Bylo to v dobách, kdy jsem měl k téhle muzice spíše negativní postoj. Nepovažuji se za folklórního odborníka ani v dnešní době, ale jedno jsem pochopil.
 
01.11.1999 Neřež - Nebezpečný síly Napsal uživatel Petr Vratný    PDF Tisk Email
Recenze
Do které škatulky to zařadit? To NEŘEŽ!! Pustil jsem si nové CD skupiny NEŘEŽ s dramatickým názvem NEBEZPEČNÝ SÍLY a ... zaposlouchal jsem se do mluvené pohádky. Že by šlo o nový projekt pro děti? Asi po půl minutě však končí dětská romantika a nastupuje tvrdá realita. Pohádka totiž rozhodně nekončí, jak se sluší, happyendem.
 
01.11.1999 Lístek - Skály kvetou Napsal uživatel Šaolín    PDF Tisk Email
Recenze
Přiznám se bez mučení. Lidičky z Lístku jsou mí kamarádi. Potkáváme se už léta po klubech a festivalech, v poslední době se střídáváme i na stejných pódiích, kde, jak si myslím, je pořád ještě pro všechny místa dost. Nicméně, protože už jsem takový, nezabránilo mi toto všechno v tom, abych si nesedl a nepokusil se o nerecenzi jejich už druhého nosiče.
 
01.10.1999 Kamelot - Větrné město Napsal uživatel Šaolín    PDF Tisk Email
Recenze
Je to tempo. Vydávat každý rok jednu desku asi není žádná sranda. V uších mi začátkem léta ještě doznívala Země antilop, když nás Roman Horký poprvé prostřednictvím médií a svých koncertů pozval do země zaslíbené - na Pálavu. Ta také otvírá tohle nové album a zároveň asi bude nejhranější skladbou na rozhlasových stanicích.
 
01.10.1999 Kvinta - Všednosti Napsal uživatel Šaolín    PDF Tisk Email
Recenze
Prvoalbum litvínovské skupiny Kvinta, sice vyšlo už v listopadu 1998, nicméně i pražské Country radio si ho vzalo na paškál teprve až v červnu letošního roku, a tak myslím, že naše nerecenze ještě může být vcelku aktuální. Koneckonců deska je stále ještě na pultech vybraných podniků, a tak i vy máte možnost si její kvality ověřit na vlastní uši.
 
01.09.1999 Ryby - Modrá vzducholoď Napsal uživatel Frisco    PDF Tisk Email
Recenze
Přiznám se, že k prvotině Ryb jsem se dostal teprve nedávno, jednoduše také proto, že hudební vydavatelství ještě pořád nepracují tak, jak by měla. A přitom bydlí Ryby vlastně za rohem - vždyť co je to dvěstě kilometrů v našem globalizujícím se světě...
 
01.09.1999 Poupata - O krok dál Napsal uživatel -yum-    PDF Tisk Email
Recenze
Album "O krok dál" je již třetí v řadě vydaných desek Poupat. Název desky vyjadřuje vývojový posun kapely, tedy rozhodně co se kvality týče. Krokem dál může být snad i posun tvorby do jiných oblastí folkové muziky, pro Poupata zatím ne tolik typických.
 
<< Začátek < Předchozí 21 Další > Konec >>

Strana 21 z 21

Kalendář

<< Leden 2019 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
  1 2 3 4 5 6
 7 8 910111213
1415161720
28   

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Nejbližší pořady:

Koncertní středa Čro Olomouc, 145. ŽIVĚ...

Kdo: JAMTOUR, Kroměříž
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 13.02. 2019 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 146. ŽIVĚ...

Kdo: NOSLÁVA, Olomouc
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 13.03. 2019 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 147. ŽIVĚ...

Kdo: BONSAI č.3, České Budějovice
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 10.04. 2019 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 149. ŽIVĚ...

Kdo: ONDRA KOZÁK & RALPH SCHUT
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 12.06. 2019 20:00