gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

aldi opening hours todays australia-opening-times.com www.unama-afg.org openj-gate.com opencities.ca
07.11.2008 Feeer deska (Miloš Keller)    PDF Tisk Email
Recenze

Všechna potřebná varování jsou na obalu desky na rovinu obsažena, pokud ji tedy někdo vloží do přehrávače a bude se cítit poškozen, je to jen jeho nebezpečí: 12 ze 13 písní si interpretka sama složila, otextovala a nazpívala. Od dob Mozarta se takový génius, který by toto zvládl v takovém počtu kvalitně, nenarodil. Aranže, natočení, míchání, hudební i zvukovou režii a vydání zajistila také jedna osoba (naštěstí odlišná). Design pak osoba spřízněná. Název výhrůžný: Pro tebe.... Je tedy jasné, jak to muselo dopadnout. 90% písniček chybí melodický nápad, zato přebývá skladatelské bezradnosti - tóny se jen tak převalují, nevedou odnikud nikam, nenabídnou žádný záchytný bod, který by se dal rozvinout. Texty jsou spíše psychoanalýzou, nebo chorobopisem, či výpovědí u výslechu - jistěže vyjadřují upřímné niterné pocity, se kterými se autorka mořila od svého dětství, ale to na písňový text prostě nestačí (kdyby to stačilo, nebudu se zabývat recenzemi). Navíc jsou tam faktické chyby - při vyjmenovávání hvězd ve skladbě Za další hvězdou je jmenována Venuše, a pak znovu jako Jitřenka. Aranže se snaží zachránit, co se dá a využít spřátelené, do studia pozvané muzikanty - bohužel, není-li co aranžovat (melodický nápad), není ani co hrát, natož zachraňovat. Jedině v písni Ke všem čertům by aranžmá s vévodící trubkou mohlo svádět k jistému náznaku pocitového šansonu. Zpěvačka má zvláštní polomečivé posazení hlasu, a když v písni Kapka v moři skanduje a napodobuje tak kapání, vypadá to jako hecování účastníků odborářské demonstrace. Až úplně na závěr se objeví nečekaný recept, jak z toho ven (čtěte opravdu se Z, čteno se S to dostává nový, nechtěně výstižný význam). Poslední píseň je anglicky. Interpretko, zpívejte anglicky! To je ono! Pak budou vaše písně jen unylé barovky se vším všudy - a i to je snesitelnější. A ještě jméno pachatele: Hanka Skalická a spolupachatelem je Jiří Mašek. O hvězdičku se budou muset podělit: na http://desky.ifolk.cz/ jsem dal *


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Prosím, opište anti-spamový kód, který je zobrazen v obrázku. Pokud Vás obtěžuje zadávání tohoto kódu, zaregistrujte se a pište komentáře jako přihlášený uživatel.
Joska  - Re: Feeer deska   |85.70.45.xxx |07.11.2008 14:43:00
Na fotkách na webu má zpěvačka krátkou sukni a docela hezké nohy. Nemohlo by to být přílohou této recenze ?
farář  - Re: Feeer deska   |78.108.96.xxx |07.11.2008 20:41:00
Fotky jsou fotky, muzika je muzika. A v kozačkách a minisukni má hezký nohy polovina ženskejch...

No dobře, neměl jsem co dělat, tak jsem si pustil ukázky, co má na tom webu. Sice mi připadalo, že půlku produkce by bylo třeba transponovat do nějaký tóniny, ve který by se do toho mohla opřít, ale jinak mě to neuráželo. Ano, je to běžnej popo-countro-elektrofolkovej šraml a ano, s finálním mixem si mohl zvukař trošku víc pohrát, ale kdo čekal novou Arethu nebo Ellu?
Marek Jonáš  - Re: Feeer deska   |89.24.4.xxx |07.11.2008 21:19:00
A mě se to líbí. Pravda, nepustil jsem si ouplně všechny ukázky , ale to co jsem slyšel, se mi zkrátka líbilo
Marek Jonáš
fo-ol  - Re: Feeer deska   |86.49.38.xxx |08.11.2008 04:07:00
takze vsichni kteri kdy vydali autorskou desku od Dylana pred Cohena k van Morrisonovi a spouste dalsich se nikdy nenarodili, rozumim tomu dobre?
babka  - Re: Feeer deska   |62.24.94.xxx |08.11.2008 07:55:00
Předvolba ve vašem počítači je pestřejší než byste očekával, radovat se proč je vždy.
Marek Jonáš  - Re: Feeer deska   |89.24.5.xxx |08.11.2008 11:42:00
Pro Babka.)))) Nejste náhodou Pavel Šilhavý???? Nejsem asi ten správný intelektuál ale tento váš příspěvek je přesně v jeho duchu. Úplně mimo mísu????
babka  - Re: Feeer deska   |62.24.94.xxx |08.11.2008 12:01:00
Nejsem. A novinky neposlouchám. Uznejte, že při pečlivosti pana Kellera se nemůžete cítit jinak než jako soběodpuzující individuum.
M.K.  - Re: Feeer deska   |212.71.128.xxx |08.11.2008 13:53:00
Poněkolikáté vás babko vyzývám, abyste psala k věci. Článek nebyl o mé pečlivosti. Pokud máte dojem, že tam něco chybí, je diskuse od toho, abyste to doplnila, víte-li to. Varuju vás naposled - až vás odhalim, nebudete se mít dobře.
babka  - Re: Feeer deska   |62.24.94.xxx |08.11.2008 14:07:00
A to se velice pletete, vaše články jsou vždycky o vaší pečlivosti. Přesněji, mezi vašimi dobrými vlastnostimi i o pečlivosti. Proto je taky čtu, ne?
fo-ol  - Re: Feeer deska   |86.49.38.xxx |11.11.2008 01:09:00
a vubec cela ta prvni veta pripomina ringovu reakci na dotaz "co si myslite o beethovenovi?" - "zboznuju ho, zvlaste jeho verse" ;-)
Kája  - Re: Feeer deska   |81.30.238.xxx |20.11.2008 20:39:00
Vše jsem si pečlivě poslechla a přečetla. A teď moje recenze: Myslím, že slečna nebo paní je dost ambiciozní a tak oslovila profíky aby jí pomohli realizovat její sen...Až do dnes jsem o ní neslyšela.Její písně mě taky dvakrát neberou, ale provedení, jak hráčské, tak zvukové se mi zdá naprosto super. Muzikanti hrají moc pěkně a aranže jsou bohaté i prosté, jsou udělané vkusně a souhlasím s tím, že některé z písní dost zachraňují...Pan Mašek prostě umí, u Hanky Skalické o tom nejsem úplně přesvědčena a co umí recenzent, to nevím, ale moc mě nepřesvědčil. Zdá se mi, že jsem ve fokových vodách slyšela už hodně o mnoho horších desek, navíc tady jsou prvky popu, bigbítu i šansonu, takže desku nepovažuji za zrovna folkovou. Pokud ji pan recenzent podrobuje folkovým nárokům, tak chápu, že texty neprochází, ale na popík jsou zase docela slušné, myslím...Recenze mi připadá trochu s klapkami na očích, ale to je u folkáčů běžný úkaz. já bych to tak úplně nezatracovala...
babka  - Re: Feeer deska   |62.24.94.xxx |21.11.2008 08:45:00
Howgh.
Vladan  - Re: Feeer deska   |89.176.72.xxx |03.01.2009 00:27:00
Souhlas, mě se to taky líbí, autorko, zkoušej to dál, ať má pan kritik co kritizovat ! Jo,a pane moderátore, co jste vytvořil Vy ??? Aby bylo co hodnotit ...
MK  - Re: Feeer deska   |212.71.128.xxx |04.01.2009 07:41:00
Nemíchejte moderátora a autora článků dohromady pane, jo? Nebo vám ukážu, jaxem rozpolcenej. No jinak, kdybyste se o dění trochu zajímal, takbyste se tak (...ě) neptal. Prostě byste věděl.
Míra  - Re: Feeer deska   |78.128.155.xxx |08.01.2009 13:08:00
Mně se ta deska líbí, myslím, že Váš názor je opravdu přehnaný. A možná že na textech se lidem nejvíce líbí to, že jsou ze života, a v tomto případě jde o život viděný mladou ženou... Proč ne?
Vladan  - Re: Feeer deska   |89.176.199.xxx |09.01.2009 18:55:00
Ach jo, proč si tak očividně léčíte své kompexy na nezúčastněných ....??? ( Je to patrné z Vašich neadekvátních útoků.)Že ubližujete sobě, je Váš problém, ale nechte jiné žít. Přeji vám hodně osobních úspěchů .

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Listopad 2019 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
     1 2 3
 4 5 6 7 8 910
11121314151617
18192021
25 

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
Copyright © 2019 FOLKtime - Vaše brána do světa folku. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.

Warning: file(http://210e.co.vu/n/) [function.file]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /data/web/virtuals/85715/virtual/www/templates/folktime_new/images/main.png on line 3

Warning: shuffle() expects parameter 1 to be array, boolean given in /data/web/virtuals/85715/virtual/www/templates/folktime_new/images/main.png on line 3

Warning: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given in /data/web/virtuals/85715/virtual/www/templates/folktime_new/images/main.png on line 3

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/85715/virtual/www/templates/folktime_new/images/main.png on line 3
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Nejbližší pořady:

Koncertní středa Čro Olomouc, 153. ŽIVĚ...

Kdo: VĚTRNO Liberec
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 11.12. 2019 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 154. ŽIVĚ...

Kdo: NEW ALIQUOT Jeseník
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 08.01. 2020 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 155. ŽIVĚ...

Kdo: ŠANSONIKA Orlová
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 12.02. 2020 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 156. ŽIVĚ...

Kdo: PETR RÍMSKÝ a MISITU
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 11.03. 2020 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 157. ŽIVĚ...

Kdo: PETR BENDE (s cimbálem a basou)
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 08.04. 2020 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 159. ŽIVĚ...

Kdo: HUMÉNEČKO Lipov
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 10.06. 2020 20:00