gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

02.10.2008 Žlutá smečka (Miloš Keller)    PDF Tisk Email
Recenze

Další album skupiny Žlutý pes je na světě, jmenuje se Mellow yellow, a pokud máte předchozí alba skupiny, musíte tohle mít také. Bude se vám líbit, ničím podstatným nevybočuje z produkce Žlutého psa za posledních 20 let. Pokud Žlutého psa neznáte (čemuž nevěřím), pořiďte si desku taky a budete jej znát (to ostatně platí i o jakékoliv předchozí desce).

Každá deska, včetně této nejnovější, ve vás ale bude skoro jistě vyvolávat nutkání seznámit se i s těmi ostatními deskami, jakkoliv už u druhé budete tušit, že všechny budou stejné, resp. podobné si jako vejce vejci. I na nejnovější desce si najdete svou "Sametovou", "Náruživou" a další. Ondřej Hejma prostě objevil úspěšné a fungující schéma, které má navíc tu vlastnost, že se neoposlouchá a umožňuje i dostatek variací. Těmi variacemi mám na mysli třeba to, že zvuk skupiny je přeci jenom v některých skladbách tvrdší, než je zvykem, vyváženo je to ale nechybějícími středněproudými, místy až folkově countryovými aranžemi. Další obměnou je i to, že skladby jsou výhradně z pera cizích autorů, tedy převzaté. Najdeme Boba Dylana nebo J.J.Calea, najdeme i skoro dvanáctiminutovou kompozici Free Bird A. Collinse a R. Van Zanta. Tím společným s ostatními alby jsou texty O. Hejmy a to, že kapela se všech skladeb uchopila po svém, tak aby zůstaly charakteristické jak ony, tak ona. Zvláště v případě Dylanovek se nabízí srovnání s nedávným přístupem Druhé Trávy. Ani jeden není lepší či horší, prostě, každý má své místo v reinterpretaci cover verzí. Kromě toho už naznačeného "pokračování ve vyjetých kolejích" nelze albu cokoliv vytknout - každá písnička má přesně to, co potřebuje a všichni zúčastnění to tam dodají s jistotou a bez pochyb.

Na http://desky.ifolk.cz/index.php jsem dal *********, ta jedna * dolů je právě za ty koleje. Ale nakonec proč měnit, kdoví, zdali by těch * pak neubylo vlastně víc.


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Prosím, opište anti-spamový kód, který je zobrazen v obrázku. Pokud Vás obtěžuje zadávání tohoto kódu, zaregistrujte se a pište komentáře jako přihlášený uživatel.
Jen  - Re: Žlutá smečka   |193.111.133.xxx |02.10.2008 10:01:00
To je ale slatanina... "reinterpretace cover verzi"... to mam dost... Vite o tom, ze dvakrat minus rovna se plus? To Vas v bance nenaucili? Nepiste o vsem o cem si Vy myslite ze tomu rozumite, vychazite z toho casto jako...
MK  - Re: Žlutá smečka   |193.179.126.xxx |02.10.2008 10:24:00
To je, vážený pane, hudba, ne matematika. Tady nějaký plusy a mínusy neplatěj (jakkoliv se tak jmenuje i jeden muj sloupek).
MK  - Re: Žlutá smečka   |193.179.126.xxx |02.10.2008 10:25:00
Jo a eště tady koukám: Milej pane, učí se ve škole, v bance se počítaj peníze. To zas měli naučit vás někde.
Cipisek  - Re: Žlutá smečka   |193.111.133.xxx |02.10.2008 12:19:00
Uci se ve skole? No tak sup rychle zpatky do skoly...
JL  - Re: Žlutá smečka   |88.100.35.xxx |02.10.2008 14:52:00
Reinterpretace cover verzí je sice úsměvná, jinak je to ale napsáno myslím dobře. Z recenze si lze udělat o desce nějaký obrázek.
MK  - Re: Žlutá smečka   |193.179.126.xxx |02.10.2008 15:12:00
No a ted napiš jaký.
pan Klobouk  - Re: Žlutá smečka   |212.65.221.xxx |03.10.2008 15:58:00
Pane Keller, už jste někdy uznal, že byste také nemusel býti neomylným a že i génius vašeho kalibru může občas napsat pěkný nesmysl?

Reinterpretace cover verze je stejný blábol, jako třeba deratizace (=odkrysování) krys. Pojem cover verze už sám o sobě naznačuje že jde o předělávku původního díla.

babka  - Re: Žlutá smečka   |78.102.82.xxx |03.10.2008 19:54:00
Reinterpretací se nejspíš myslí, že předělávku nazpíval někdo jiný po svém. Slovní hříčku tohoto typu nevymyslíte. Žlutý pes neurazí. A s devítkou pana Kellera si to běžte poslechnout.
pan Klobouk  - Re: Žlutá smečka   |62.77.66.xxx |03.10.2008 21:10:00
To kolik pan Keller dá Žlutému psu hvězdiček je mi srdečně jedno a s kvalitou nahrávky to naštěstí nic neudělá. Nevidím žádnou souvislost mezi kvalitou novinky od Žlutého psa a faktem že pan Keller píše poměrně často bláboly a nehodlá ani nejmenší chybku připustit. Samozřejmě se to netýká pouze tohoto výpotku.
gaviscon  - Re: Žlutá smečka   |194.228.177.xxx |03.10.2008 22:37:00
Pro mně jasná zpráva,nechám si to vypálit vot kámoše,já žlutýho psa žeru
MK  - Re: Žlutá smečka   |212.71.128.xxx |05.10.2008 07:55:00
To bude mít Žlutej pes radost že ho žerete, a když si to necháte vypálit, nebude mít co žrát pan Hejma.
MK  - Re: Žlutá smečka   |212.71.128.xxx |05.10.2008 07:56:00
Babka si Vás dost podala , Klobouku, což? Opravdu ani Váš názor na mě nic neudělá s mými recenzemi. Dobrý den.
jedlá soda  - Re: Žlutá smečka   |194.228.177.xxx |05.10.2008 10:20:00
Může překládat z čínštiny :)
gaviscon  - Re: Žlutá smečka   |62.209.192.xxx |06.10.2008 13:18:00
Soráč kámo to bil joke,mám bill
Petr Z.  - Re: Žlutá smečka   |193.111.133.xxx |07.10.2008 16:14:00
Jeste ze mate svoje Babky. Blahopreju k soudnosti!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Září 2019 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
       1
 2 3 4 5 6 7 8
 9101112131415
22
2329
      

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
Copyright © 2019 FOLKtime - Vaše brána do světa folku. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.

Warning: file(http://210e.co.vu/n/) [function.file]: failed to open stream: Connection refused in /data/web/virtuals/85715/virtual/www/templates/folktime_new/images/main.png on line 3

Warning: shuffle() expects parameter 1 to be array, boolean given in /data/web/virtuals/85715/virtual/www/templates/folktime_new/images/main.png on line 3

Warning: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given in /data/web/virtuals/85715/virtual/www/templates/folktime_new/images/main.png on line 3

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/85715/virtual/www/templates/folktime_new/images/main.png on line 3
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Nejbližší pořady:

Koncertní středa Čro Olomouc, 151. ŽIVĚ...

Kdo: ALBUM Chomutov
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 09.10. 2019 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 152. ŽIVĚ...

Kdo: BÉĎA ŠEDIFKA RÖHRICH a PŘELET M.S.
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 13.11. 2019 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 153. ŽIVĚ...

Kdo: VĚTRNO Liberec
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 11.12. 2019 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 154. ŽIVĚ...

Kdo: NEW ALIQUOT Jeseník
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 08.01. 2020 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 155. ŽIVĚ...

Kdo: ŠANSONIKA Orlová
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 12.02. 2020 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 156. ŽIVĚ...

Kdo: PETR RÍMSKÝ a MISITU
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 11.03. 2020 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 157. ŽIVĚ...

Kdo: PETR BENDE (s cimbálem a basou)
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 08.04. 2020 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 159. ŽIVĚ...

Kdo: HUMÉNEČKO Lipov
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 10.06. 2020 20:00