gototop
04.06.2010 Výsledky 36. ročníku Trapsavce a plno změn (Michael Antony - Tony)    Tisk
Reportáže Trapsavce

Vyhlášení výsledků této trampské literární soutěže se uskutečnilo o víkendu 28.-30. května 2010 uprostřed drsné brdské divočiny na krásném místě bývalého lomu s dalekým rozhledem.

Oproti předchozím ročníkům, kdy ohně Trapsavce byly v září, šlo o výraznou změnu v termínu, ale není to změna jediná. Kromě nové uzávěrky pro posílání povídek a básní (nyní je každoročně 28. února), byla dočasně zrušena kategorie do 23 let, a to z důvodu malé účasti. Opravdu doufám, že dočasně a že v brzké době se bude moci k této kategorii navrátit, neboť jen díky novému mládí může mít Trapsavec dál zelenou.

Putovní cena nejvyšší - Zlatý trapsavec, letos s dalším podstavcem pro jména vítězů.
Putovní cena nejvyšší - Zlatý trapsavec, letos s dalším podstavcem pro jména vítězů.
foto: House

Další výraznou změnou je možnost posílání soutěžních prací mailem (!), a to už nejen pro zahraniční psavce, ale pro všechny. Samozřejmě se tím neruší klasické posílání poštou (ale opět změna - pozor), místo dosavadních devíti kopií, stačí pouze jedna.

Každý si proto může zvolit způsob, který mu vyhovuje nejvíc.

Do letošního Trapsavce došlo celkem 112 prací, z toho 46 povídek a 66 básní, což je dobrá zpráva, protože se po několika letech podařilo zastavit pokles v množství příspěvků. Navíc rovný tucet psavců a psavkyň se letos Trapsavce zúčastnil poprvé. Opět se mezi vítěze dostal zástupce Slovenska a dvě ceny putují až ke klokanům do Austrálie.

Co se týče umístění povídek a básní, tak o tom rozhodovala porota ve složení: Jitka Bílská - Stráša, Gábina Vítová - Madelaine, Magdalena Karelová - Waki, Petr Náhlík - Vokoun se svojí ženou Věrou Náhlíkovou - Strunkou a Milan Plch - Belmondo.

Bohužel se jako obvykle na stupních vítězů nemohlo dostat na další pěkná dílka. S většinou z nich (tedy nejen z vítěznými) se budeš moci setkat v Puchejři, Řádkách, každý pátek na FOLKtime.cz, v Severce, Brdské vločce, Trampském zpravodaji, Vitamínu Kř!, Oslavských boudách a dalších časopisech a serverech.

A poslední letošní změnu jsem si dovolil nechat na závěr.

Po skoro dvaceti letech pořádání různých literárních soutěží (Trampská soutěž, Strup a hlavně v posledních jedenácti letech Trapsavec) si myslím, že nastal čas, kdy je nejlepší skončit, než dojde k úplné únavě.

Děkuji všem (seznam by byl opravdu hodně a hlavně krásně dlouhý), se kterými jsem měl za ta léta tu čest a radost spolupracovat. Léta, které mě velmi obohatila nejen získanými zkušenostmi, ale i množstvím trvalých přátelství, kterých si považuji a ke kterým bych se - nebýt Trapsavce - nikdy nedostal.

Štafetu v pořádání Trapsavce přebírá Iva Spurná - Draculea, dosavadní spolupořadatelka a nyní pořadatelka Trapsavce, tak jí držím palce a slibuji, že na dalších Trapsavcích nebudu společně s dalšími předchozími organizátory sedávat v tichém zadumaném kroužku a vědoucně pokyvovat hlavou, že tohle za našich mladých let nebylo...

Zlatý Trapsavec
Utřinos Vlastimila Hlavatá AŤKA, Náchod

Poezie
1. místo: Podzimní (ne)odletyPetra Strouhalová FÍFA, Praha
2. místo: Ticho dní Peter Jokl JOKO, Partizánske (Slovensko)
2. místo: Až mi jednou Pajda pošle zvadlo... Marta Pelikánová PELDA, Labrador (Austrálie)
3. místo: Jednosměrná jízdenka Marta Pelikánová PELDA, Labrador (Austrálie)

Poezie oldpsavců
1. místo: Stínadla se bouří Jaroslav Šlejmar KUTLOCH, Rokycany
2. místo: Pouštění žilou Jaromír Hlavatý JUAN, Náchod
3. místo: Smyčka z konopí František Brejcha ČÁRA, Plzeň

Próza
1. místo: Šerifské volbyJan Frána HAFRAN, Plzeň
2. místo: Blízké setkání čtvrtého druhu Jan Frána HAFRAN, Plzeň
3. místo: Ty jsi prostě vůl! Martin Šlápota ŠLÁPI, Praha

Próza oldpsavců
1. místo: Na PtáčákuVáclav Stričko VAŠÝK, Praha
2. místo: Pointa Jan Valeš JEŇÝK, Holýšov
3. místo: Kámen všech přáníMiloš Hlávka, Nový Knín

Výběr fotek (Kameňák, House, Terka, Carmen, Petr Falta, Madelaine, Tony) z průběhu celého víkendu na Trapsavci najdeš na: http://tonyavalon.rajce.idnes.cz/TRAPSAVEC_2010/


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib