gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

15.09.2022 29. Pikovice (Miloš Keller)    PDF Tisk Email
Reportáže
Slávek Maděra a Vilma
Slávek Maděra a Vilma
foto: Robert Wachtl
Ano, tolikrát se už konalo Setkání trampů pod Medníkem, a to dvakrát nebylo – před 20. a 28. ročníkem, jinak by bylo již jedenatřicáté. Letos opět (podruhé) pod taktovkou Tomáše Tichého. Bylo letos sice spíše countryové a trošku folkové, ale tisícovka trampů se bavila náramně. Kromě muziky byl k dispozici i bohatý doprovodný program – nejrůznější soutěže, ježdění na koních apod.
Otevíral Slávek Maděra a Vilma, mírně folkoví, s názvuky jazzu a šansonu, publikum ale pozorně naslouchalo a tleskalo. Po nich přišla takřka domácí Nová sekce a vystřihla pravý skutečný bluegrass. Následoval vítěz on-line hlasování na webu festivalu – skupina Faux Passe Fonet, příjemná folková muzika s dynamickými prvky. Robert Moucha a Riding Hoppers zahráli countryovou a bluegrassovou klasiku, se zajímavými verzemi starších hitů i s méně běžnými texty. Paběrky Marko Čermáka s několika novými členy předvedli jejich trampgrass s příběhy.
Jarda Čvančara s Taxmenů
Jarda Čvančara s Taxmenů
foto: Robert Wachtl
Jitku Vrbovou nahradila Radka Rýdlová, a když jste zavřeli oči měli jste dojem, že tam Jitka opravdu je. Hlubší hlas a repertoár Jitky. Jitka Vrbová aspoň pozdravila posluchače (a posluchači jí) telefonicky. Tomáš Linka a Přímá linka, jakkoliv hráli vyzkoušené kousky, tak mě i trochu překvapili, jak písničky zněly svěže – zjevně je hraní na Pikovicích bavilo. Následoval Pacifik, který, podle mě, trochu experimentoval a zařadil více jazzových písní než trampských. Sneslo se to, ale…. I Pavel Dobeš zahrál ve své hodině klasické známé písničky a sklidil úspěch, došlo i na Brhlíka. Závěr obstarávaly Schovanky a Taxmeni – a bylo to pěkné srovnání ženského, trochu jemného a něžného pojetí country a pojetí chlapského až drsného. Velmi příjemný kontrast. A oběma sestavám to pochopitelně šlapalo. Takovouhle dvojici bych si dal i víckrát.
Nezbývá, než se těšit na příští, jubilejní ročník, který z technických a společenských důvodů bude opět v září, konkrétně devátého.
Festival Trampské Pikovice, sobota 10. září 2022, Veřejné tábořiště Pikovice
 

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
222324
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib