gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

08.12.2004 Zahájení plesové sezóny v Rubínu (Jana Šebková)    PDF Tisk Email
Reportáže

V sobotu 27.11. 2004 se v Rubínu zahájila plesová sezóna Kaskabálem. Již při vstupu po obdržení programu plesu, bylo jasné, že se zde nikdo nudit nebude. Kaskadéři, Petra Černocká , Novoveská Štístka, Qvadrila, Radek Rettegy, Bob Frídl a Zimouři byli všichni součástí bohatého programu, kterému dominovala velká tombola. Bob Frídl se skupinou Kaskadéři zazpíval písničku Kde ty kytky jsou v duetu s Dankou Gubčovou. Své vystoupení zahájil Madonou a Mámou, dále za doprovodu na klávesy zpěvačky Kaskadérů Dankou zazpívali písničky Obláček a Slepí muzikanti.

Radek Rettegy přidal pár ryze brněnských hantecových písniček a Petra Černocká na přání diváků zazpívala Náklaďák a písničku

foto: Jana Šebková ©

Kaskadéři

foto: Jana Šebková ©

ze známého filmu Dívka na koštěti - Saxanu. Sál ani netančil, všichni zpívali spolu se zpěvačkou, Hádej mámo a tleskaly do taktu. Novoveská štístka předvedla své country tance v podání těch úplně nejmenších dětí, přes slečny v jeansech až po dámy v dlouhých róbách. Mimo program zde vystoupila taneční skupina Qvadrila se svým irským stepem a okouzlila publikum, za což byla odměněna bouřlivým potleskem. Plesový večer plynul příjemnou náladou až k tombole.

Tombola byla velmi bohatá a asi jí dominovala první cena značky Furch. Nádherná kytara. Myslím, že ještě získala na ceně, tím, že na ní odehrál své vystoupení Bob Frídl. Jak moderátor Luboš Veselý poznamenal: "Připravil ji o poctivost před publikem.", tedy tu kytaru.

Moderátorem celého plesu byl Luboš Xaver Veselý, právě ten známý konferenciér a bavič. Zajisté jeho hlas znáte z rádia F1 z Křížového výslechu. O rychlou obsluhu se starali žáci ze školy Charbulova. V přísálí si návštěvníci mohli vybrat z několikaletých druhů whisky a dobrého vína, Müller Turgau v bílém a červené byla odrůda André. Nejen dobrá hudba, tanec, zábava ale i dobré pití, dominovalo v Rubínu tomuto večeru. Tradiční Kaskabál byl opět velmi vydařeným kulturním zážitkem diváků v sále. Každý návštěvník si ještě odnesl, mimo cen z tomboly, CD Něžná. Něžná je nové CD skupiny Kaskadéři a bylo součástí vstupenky na Kaskabál. Tedy po Kaskabále si všichni v klidu domova mohli poslechnout některé písničky.

Na konec jsem si nechala soutěž Otesánek. Je to již tradiční klání mužů v trojboji pivo, gumový rohlík, gumový balónek. Pivo je opravdové. Ten rohlík také, ale jeho konzistence je obdobná jako u balónku. Dlouhá řada těch, kteří si chtějí odnes titul Největší Otesánek Kaskabálu. Pivo na ex, to by šlo. Rohlík no hravě. Tak půlka toho rohlíku šla docela lehce, potom začne prý váznout v krku a tu druhou půlku si někteří účastníci soutěže dávají ještě k snídani. Zúčastnil se tohoto klání i můj kamarád.No nevyhrál, ale psal. Známý literát poetických rán Ivoš Rýznar, zavítal do domoviny Brna a bavil se také na Kaskabále. Znáte ho z: Ivošova poetická rána (spolupráce s Petrem Novotným, Sexy život Jitky Asterové, Poetický večer přiměřených depresí v poetické kavárně Obratník se Zorou Šimůnkovou.) Dovolte abych se zde podělila o jeho poetické ráno 950, věnované Otesánkovi.

IVOVO POETICKÉ RÁNO 950
U vchodu, hned v předsálí,
opilci se poprali,
nedošlo však ku maléru
na bále všech kaskadérů.

www.gsbrno.cz


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib