gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

23.02.2011 Únorová Písnička pro Brno (Lucie Přikrylová)    PDF Tisk Email
Reportáže
Cafe Práh v Brně je jednak tréninková kavárna, ve které obsluhují lidé s duševním postižením, ale také místo s bohatým kulturním programem Vloni na podzim nastoupil na místo dramaturga písničkář Michal Kosmonaut Šimíček a právě díky němu se zde pravidelně promítají filmy, pořádají autorská čtení, improvizační „Vesmírné večery“ a množství koncertů.
Své místo si našel i projekt Písnička pro Brno. V programu kavárny se objevuje jednou za měsíc a jeho cílem je představit nejrůznější písničkáře a dát prostor i méně známým autorům. Na únorové „Písničce“ 9. 2. účinkovali Caroline Cork, Zdeněk Větrovec a Jitka Glosová.
Caroline Cork pouze zpívá a doprovází ji kytarista Šimon. Její hlas je velmi výrazný a barevný, avšak nedokáže s ním zcela s jistotou pracovat. Často se objevovaly výrazné intonační nepřesnosti. Caroline při svém vystoupení střídala anglické a české písně, všechny z vlastní tvorby. Anglické zněly přesvědčivěji, byly často expresivní, gradovaly ve výborné pasáže bez textu, kdy si Caroline pouze hrála s hlasovou paletou a byla z nich cítit inspirace kapelou Cranberries. České písně byly sice zajímavé, ale Caroline vyslovovala jejich text hodně nedbale a vypadala trochu znuděně.
Jitka Glosová
Jitka Glosová
foto: www.fotokaminek.cz
Zdeněk Větrovec
zaujal především dokonalou hrou na kytaru. Ani jeho pěvecký projev však rozhodně nenudil. Zdeněk si hraje s texty, píše často vtipné a svěží písně, některé z nich jsou drobné vtípky. Poučil přítomné například o tom, kde všude se dá napsat píseň nebo o profilu na FaceBooku, jednoduše a trefně vystihl rozdíl mezi láskou muže a ženy, nebo jak vypadá studentský život.
Jitka Glosová na pódiu doslova roste. Během posledních měsíců výrazně zlepšila především průvodní slovo mezi písněmi a hlavně omezila chichotání. S kytaristkou Luckou jsou sehranější, některým písním prospěly změny aranží. Jitka již před koncertem avizovala překvapení v podobě hudebních hostů. V několika písních se objevilo saxofonové sólo „Indoše“ a občas se také přidal Mira Novotný, hráč na cajón. Jitka se zajímá o brazilskou bossanovu a některé ukázky také zařadila do svého repertoáru. Jako přídavky zazněly také jazzové standardy Fly Me To The Moon a How High The Moon.
Dramaturgie večera byla dobře promyšlená a celý koncert pěkně gradoval. Doufejme, že Písnička pro Brno se stane dlouhodobým projektem a že návštěvníci Cafe Práh budou mít stále zájem o méně známé písničkáře.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
222324
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib