gototop
24.06.2013 Časosběr Pepy Maliny pokřtěn (Džexna)    Tisk
Reportáže
Ve čtvrtek 13. června v pražském Bontonlandu pokřtil Pepa Malina své autorské album Časosběr. Přemýšlela jsem, kdy jsem nejmladšího z trojice bratrů Malinů viděla poprvé. Bylo to zhruba před deseti lety na koncertě Roberta Křesťana a Druhé trávy, kde mladíček Pepa hostoval na housle. Pak jsem jej vídala ve skupině P.R.S.T. se Svatkou Štěpánkovou, Radkem Hlávkou a Tomášem Vokurkou, a postupem času i v dalších formacích. Od roku 2008 je Pepa členem bluegrassového Copu, hraje ve skupině Jimmy Bozeman & The Lazy Pigs, s bratry Lubošem, Pavlem a dalším náchodským rodákem Pájou Peroutkou vystupuje v sestavě Malina Brothers, s jeho jménem se setkáváme i na řadě studiových nahrávek.
Ačkoliv se Pepa Malina jako autor uplatňoval nenápadně již dříve, natočit svou samostatnou desku jej napadlo až po skončení kapely P.R.S.T.. Jak na křtu řekl, právě Svatka Štěpánková a Radek Hlávka jej v tomto nápadu nejvíce podporovali a povzbuzovali. Album Časosběr obsahuje pět instrumentálek a osm písní napsaných během posledních šesti let. „Jsem amatérský fotograf a časosběr je jedna z fotografických technik, kdy se fotky snímají v delším časovém úseku a později dávají dohromady jeden celek. Stejně tak je to s mojí deskou.
Nahrávalo se dva roky ve třech studiích za účasti asi třiceti muzikantů. Pepa oslovil osm zpěváků, s nimiž již v minulosti spolupracoval, a potěšilo jej, s jakou ochotou a vstřícností pozvání přijali. Byli to Peter Rowan, Robert Křesťan, Míša Leicht, Petr Bende, Svatka Štěpánková, Blanka Táborská, Katka García a Iva Marešová. „Tyto hudebníky jsem volil podle charakteru písniček, barvy jejich hlasu a proto, že se mi líbí jejich vztah k muzice. Všichni do jednoho mě moc mile překvapili svou ochotou a pozitivním, profesionálním přístupem.“ Na křtu všem ještě jednou poděkoval.
Kmotrem alba se stal Petr Bende, jemuž Pepa Malina účinkoval na jeho albu již v roce 2006. Popřál Časosběru nejen, ať se líbí jako jemu, protože už jej 14 dní točí v přehrávači, což je pro něj známka kvality. Ale také Pepovi Malinovi popřál za to, jak dělá hudbu srdcem, s citem a pro lidi, ať mu album nastartuje i jeho úspěšnou dráhu. K přání se připojili přípitkem všichni, kteří se na křest dostavili a několik skladeb z alba přiblížili. Kromě Svatky a Radka také Petr Košumberský, Zdeněk Jahoda a Steve Walsh. A nechyběl ani nejstarší z bratrů Malinů Luboš, který společně s Pavlem měl zásadní vliv na Pepův hudební vývoj už od dětství. A samozřejmě, na úspěch desky připili Pepovi i přítomní příznivci, skleničky s lahodným mokem pro ně byly také připraveny. Pokud jste se do Bontonlandu ve čtvrtek nemohli dostavit, vězte, že se připravuje i koncertní provedení alba. Premiéra se uskuteční 19. září 2013 v klubu Mlejn za hojné účasti zpěváků a dalších muzikantů, kteří CD natočili.
Na závěr je třeba připomenout, že album Časosběr je dalším z projektů, jehož vydání napomohl portál http://www.kreativcisobe.cz/ finanční podporou investorů. A poděkování si zaslouží řada sponzorů, kterým stále stojí za to investovat peníze do hudebních projektů talentovaných muzikantů, mezi něž Pepa Malina bezesporu patří.

Pepa Malina
Pepa Malina
foto: Renata Králová
Luboš Malina
Luboš Malina
foto: Renata Králová
Zdeněk Jahoda a Radek Hlávka
Zdeněk Jahoda a Radek Hlávka
foto: Renata Králová
Svatka Štěpánková
Svatka Štěpánková
foto: Renata Králová
Petr Bende křtí Časosběr
Petr Bende křtí Časosběr
foto: Renata Králová
Pepa Malina, Steve Walsh, Petr Košumberský, Svatka, Radek a další s přípitkem
Pepa Malina, Steve Walsh, Petr Košumberský, Svatka, Radek a další s přípitkem
foto: Renata Králová
Bratři
Bratři
foto: Renata Králová


Pepa Malina - Časosběr
Pepa Malina: Časosběr
Vydavatel: vlastním nákladem
Vydáno: 2013
Hodnocení desky: 8,08/10
Seznam písní: Romantická (Blanka Táborská) • O prázdninách • Závodník (Míša Leicht) • Heartbreaking (Katka García) • Z kopečka do Bražce • This House Ain’t No Home (Peter Rowan) • Answers To My Questions (Svatka Štěpánková) • Na zahrádce • Jen málo (Robert Křesťan) • Časosběr • Buď tu se mnou (Petr Bende) • Letím (Iva Marešová a Petr Toman) • Ve větru
Co o albu napsala Brigita Kytka Vidimská: "Hudebně barevné, interpretačně výborné. Zadařilo se skvěle!!!" (9 bodů)
Více komentářů v hodnocení desek
Hodnotit můžete i vy, stačí se pouze zaregistrovat
 



Pepa Malina: Časosběr
Nahráno a smícháno: studio Faust, studio Sono a studio „V“ Zlín
Mix a mastering: Michael Vašíček
Produkce a hudební režie: Pepa Malina
Grafické zpracování obalu: Pepa Malina a Zuzana Mašková
Autor obalu: František Tůma
Fotografie uvnitř obalu: Pepa Malina, Renata Králová, Svatka Štěpánková, Lukáš David, Pavel Malina a archiv hudebníků
Vydal: Pepa Malina 2013

Sdílet na...
Kam dál?

» Deset let jsou na scéně a dělají radost skvělou muzikou. O muzice i focení si s Pepou Malinou povídala... (Monika Vodičková)

» Peklo s Trapery (Džexna)

» Pepa Malina: Časosběr (Milan Tesař)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib