gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

03.02.2014 Malina Brothers mají Rychlejší koně (Džexna)    PDF Tisk Email
Reportáže

Malina Brothers absolvovali v minulých dnech osmidenní turné po Česku a Moravě, aby pokřtili své CD Rychlejší koně. Třetí zastávkou koncertní šňůry se 21. ledna stala pražská vyprodaná Malostranská beseda. Kmotrem CD zde byl Wabi Daněk. To už víte z našich aktualit. Jak jsem turné pilně sledovala na Facebooku, vyprodáno bylo na všech koncertech, které absolvovali. Turné uzavřeli v Náchodě, odkud Malina Brothers – tři bratři Malinové Luboš, Pavel a Pepa a Pája Peroutka pocházejí.

Malina Brothers
Malina Brothers
foto: Renata =o)

Své první společné veřejné vystoupení v létě 2010 brali spíše jako jednorázovou akci. Zahráli známé a méně známé písničky a instrumentálky, na kterých vyrůstali, a bavilo je to stejně, jako diváky. Následovala další pozvání na účinkování a zájem diváků a pořadatelů vyústil v natočení CD Rychlejší koně, živě, ve studiu Jirky Maška, které na sklonku loňského roku vydali.

Muzicírování nejstaršího Luboše a prostředního Pavla se rozvíjelo právě v domovských východních Čechách na trampské osadě Rabiš, kde Luboš začínal jako houslista. Seznámili se s Mirkem Skunkem Jarošem, jehož písničky a české texty vesměs americké country u nás během let z lidověly, ačkoliv on sám od roku 1980 žije v Německu. V roce 2002 Luboš Malina produkoval CD Nech svět, ať se točí dál s Wabi Daňkem jako ideálním interpretem Skunkových písniček, na tuto spolupráci navázali dalším CD A život běží dál (2009). A proto nepřekvapí, že CD Rychlejší koně, které také Skunkovy písničky obsahuje, pokřtil v Malostranské besedě právě Wabi Daněk a také dvě jeho písničky Montgomery a Lady Yesterday zazpíval. Z křtěné desky pánové zahráli snad vše, včetně titulní písničky Rychlejší koně, půvabné instrumentálky Flowers of Edinburgh, Smetanovy Skočné nebo nejkouzelnější písně alba When Come Back Down Tima O´Briena s Pájou Peroutkou a Pepou Malinou. V instrumentálce Pavel Bobek Medley připomněli písně nedávno zesnulého zpěváka, se kterým je pojilo přátelství do jeho posledních dnů. Ze Skunkových textů došlo na Jackson nebo jeho první text Důl McLaren. S chutí si zahráli i písničku od kamaráda Huňáče Stín, stín stará řeka z Lubošových klukovských let v kapele Kliďánko a bráchové z Náchoda se rozloučili písničkou Návrat od skupiny Scarabeus.

Všichni protagonisté skupiny Malina Brothers jsou především vynikajícími instrumentalisty, slyší na sebe dokonale, skladby šperkují sóly na banjo, kytaru a irskou píšťalu (Luboš), akustickou a elektrickou kytaru a autoharfu (Pavel), housle (Pepa) a kontrabas (Pája). Jejich hra působí lehce a je doprovázena úsměvy na tvářích na podiu i na tvářích soustředěných a spokojených diváků v hledišti. Perfektní instrumentální sehranost bluegrassových nástrojů a neokázalý přirozený zpěv jako v náchodské hospůdce Peklo, kde se scházívali, si získaly nejen diváky v Malostranské besedě, ale i na všech koncertech právě skončeného turné.

Soustředěný Luboš
Soustředěný Luboš
foto: Renata =o)
Usměvavé vrásky Pavla
Usměvavé vrásky Pavla
foto: Renata =o)
Výtečný tenor Pája
Výtečný tenor Pája
foto: Renata =o)
Pepa a jeho líbezné housle
Pepa a jeho líbezné housle
foto: Renata =o)
Wabi Daněk křtí Rychlejší koně, asistuje Pepa, který celé turné organizačně zajišťoval, a Pavel…
Wabi Daněk křtí Rychlejší koně, asistuje Pepa, který celé turné organizačně zajišťoval, a Pavel…
foto: Renata =o)
…který pokřtěné CD odhodil v dál
…který pokřtěné CD odhodil v dál
foto: Renata =o)
Kmotr v černém Wabi Daněk
Kmotr v černém Wabi Daněk
foto: Renata =o)
Baví je to!
Baví je to!
foto: Renata =o)
Bráchové z Náchoda
Bráchové z Náchoda
foto: Renata =o)
Fotky pořídila Renata =o)

Sdílet na...
Kam dál?

» Narozeninový večer Petra Novotného (Lucy)

» Ďáblovo vňuknutí? (Miloš Keller)

» COP: po létech návrat do Besedy (Tomáš Hrubý)

» Jarret a My3.avi v Malostranské besedě (Školník)

» Dvacáté Okolo Třeboně v obrazech (Školník)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib