gototop
14.03.2017 Písničkáři v Divadle Za plotem v únoru (Michaela Mádlová)    Tisk
Reportáže
Poslední únorové pondělí jsme se opět vypravili za muzikou do Divadla Za plotem. Pozvání do pořadu „Koncert s těmi, které mám rád“, organizovaného kytaristou a písničkářem Petrem Rímským, přijala mladá talentovaná písničkářka z Českých Budějovic, Adéla Jonášová.
Koncert tradičně zahájil Petr Rímský se svou partou MISITU - baskytaristou Pavlem Hlouškem a vokalistkami Veronikou Skočdopolovou a Zuzkou Vilímovou. Po písních A ještě radši se vracím a Křídla a kopyta nás Petr pobavil historkou o refrénech, kterou doprovodil písní Zavolej, samozřejmě s refrénem. Také jsme se dozvěděli, jak vypadá Letecký den v partnerském soužití.
Adéla Jonášová
Adéla Jonášová
foto: František Bureš
Poté přišla řada na hosta. Petr nám prozradil, že poprvé poznal Adélu Jonášovou na Portě ve Svitavách, kde zpívala se svou maminkou, folkovou zpěvačkou Pavlínou Jíšovou. Od prvního setkání uplynulo již mnoho let a po tu dobu Adéla zpívala, hrála a skládala vlastní písně. V loňském roce vydala CD Dobrodruh a my tak měli možnost slyšet skladby z nového alba „naživo“. Zazněly Dvě kotvyTeď a tadyKuřátko, Kolik andělů či píseň Dobrodruh s textem Zbyška Rašky. A samozřejmě nechyběly Dejvice (na serveru YouTube můžete zhlédnout povedený oficiální videoklip). Roztančila nás Salsa a zasmáli jsme se i přesto, že José v písni příliš dobře nedopadl.
Písničkáři Za plotem v březnu
Písničkáři Za plotem v březnu
Největší překvapení ale teprve mělo přijít. Adéla Jonášová přijela v doprovodu písničkáře a hráče na kytaru a ukulele Reného Součka. René tak zcela neplánovaně také dostal prostor na pódiu a zahrál dvě své písně. Do jedné zapojil i posluchače (sálem se nesla chuť na šťavnatý bůček) a druhou zahrál a zazpíval ve skvělém duetu s Adélou.
Zdálo se, že publikum zůstane klidné a zamyšlené po Písni do deníku, nicméně Petr nenechal nic náhodě, a tak se ocitli na pódiu všichni muzikanti a předvedli nespoutanou hudební improvizaci. Nakonec jsme se rozloučili písní Zákon o zachování lásky.
Nestihli jste únorový koncert?
Nevadí, už 27. března máte možnost bláznit s námi a dalším zajímavým hostem, kterým bude tentokrát polský písničkář Marek Bojda.
Rezervace na http://www.rimsky.cz/petr/index.php/koncerty/21-praha

Sdílet na...
Kam dál?

» Písničkáři v Divadle Za plotem (Michaela Mádlová)

» První festival roku 2013 chystají v Potrvá (Jan Řepka a Kavárna POTRVÁ)

» Petr Rímský a spol. v Příbrami (Petr Cihelka)

» 5. HN Jam již tuto sobotu v Pitkovicících! (Hluboké Nedorozumění)

» Listopadová čtyřka (Miloš Keller)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib