gototop
11.04.2017 Karas slaví 60 aneb Je to jen číslo (Vladimír Béďa Halm)    Tisk
Reportáže
V pátek 31. března 2017 bylo Kulturní centrum Bonaparte ve Slavkově dějištěm koncertu Poutníků s oslavou šedesátky Jirky Poly – Karase.
Album
Album
foto: Vladimír Béďa Halm
Večer zahájila parta gratulantů, skupina Album z Chomutova v bluegrassovém stylu coby zvláštní host večera. A pak už současní Poutníci rozehráli svůj part. Opět dokázali natěšenému publiku, že jsou důstojným pokračovatelem značky, která má za sebou v různých sestavách již 47 let existence. K brilantním instrumentálním výkonům se druží i tradičně dobré texty. Během večera to byly nejen novinky, ale mnohokrát byl připomenut skvělý textař a člověk Josef Prudil. Zazněly hity jako je Hotel Hillary, Máš jen svůj plán a další, včetně instrumentálky Dueling Banjos v mandolinovém provedení.
Oslavenec Jirka Karas Pola
Oslavenec Jirka Karas Pola
foto: Vladimír Béďa Halm
Stálý host Poutníků Zdeněk Kalina začal vhled do hudební historie, kdy pod značkou kapely došlo syntézám muzikantů z různých brněnských hudebních seskupení – v tomto případě přišli Zdeněk se Štěpánem „Štěvou“ Veškrnou z brněnských Sekáčů. A v několika písních Zdeněk Kalina ukázal, že není nazýván „brněnským Johnny Cashem“ nadarmo.
K současným Poutníkům se postupně přidávali ti minulí - Robert Křesťan, Luboš Malina, Zdeněk Kalina, Petr Brandejs, Jiří Mach, Hanka Černohorská, Pavel Petržela a František Linhárek.
Robert Křesťan a Zdeněk Kalina
Robert Křesťan a Zdeněk Kalina
foto: Vladimír Béďa Halm
Pamětnické srdce se těšilo z exkurzí do minulých časů v podání nestárnoucích muzikantů, kteří v kapele působili. A podle reakce publika to nebylo jen pro pamětníky. Podání písně Wayfaring Stranger v provedení kombinované sestavy z různých časů připomnělo vystoupení Poutníků na Portě v Plzni, kde tímto songem přivítali právě dorazivšího Tonyho Trischku – což lze považovat za symbolické připomenutí dob, kdy se české kapely vydávaly do světa a Poutníci byli jedni z prvních. Jediná zpěvačka z celé historie kapely, Hanka Černohorská, předvedla jak svůj jiskřivý temperament a půvab, tak i pěvecké umění.
Zkrátka – naplnil se výrok jednoho z čelných slavkovských představitelů z dávné doby o tom, že Slavkov má v historii dva slavné muže – Jirku Karase Polu a Napoleona Bonaparte.
A poznámka pro Karase na závěr: Šedesátka je jen číslo a v Tvém případě to platí na sto procent.
Více obrázků ve fotogalerii ZDE.
 
Všichni Poutníci v čele s oslavencem
Všichni Poutníci v čele s oslavencem
foto: Vladimír Béďa Halm

Sdílet na...
Kam dál?

» Zdánlivé paradoxy (Vladimír Béďa Halm)

» Slatiňanský vrabčák (Belmondo)

» Poutníci z roku 2006 (Džexna)

» 1. ročník Trampských Pikovic (Miloš Keller)

» Druhá tráva, Fernando Saunders a Katka Garcia před koncem roku (Školník)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib