gototop
21.06.2017 Brněnská Country Fontána aneb Co vytrysklo ze zdrojů starého pivovaru (Vladimír Béďa Halm)    Tisk
Reportáže
Těžko říct, zda by pomohlo zlepšit počasí upalování pro čarodějnictví všech, co předpovídají budoucí povětrnostní podmínky… Sobotní brněnská Country fontána se navzdory příznivým prognózám z norských i jiných předpovědních serverů halila do vodního pláště prakticky od počátku až do večerních hodin. Naštěstí se opět ukázala zásadní vlastnost publika letních festivalů – tedy značná vodovzdornost. I když v současnosti nedochází k dekorativním scénám s erotickým nádechem, které známe z filmových záznamů festivalu ve Woodstocku, přesto bylo půvabné sledovat publikum zahalené v různé verze plastových i textilních vrstev a odolávající vodnímu živlu.
Tony Joch
Tony Joch
foto: Vladimír Béďa Halm
A hned úvodními tóny se ještě suchému publiku uvedl vítěz Talentu Country rádiaTony Joch se svými přáteli. Nejen pro početně zastoupené divačky v publiku je příjemným jevem obohacení o mužný vokální projev s neméně mužnými texty. Je dobře, že tato část žánru nezůstává jen na bedrech nestárnoucího Romana Horkého, ale že se objevili důstojní následovníci a posilují tento žánrový trend.
Mirek Paleček
Mirek Paleček
foto: Vladimír Béďa Halm
Po krátké technické přestávce, která byla vyplněna malou soutěží pro diváky o hodnotné ceny z nabídky bonusů Country rádia pod patronací moderujícího Zdenka Sekaniny, se pódium stalo svědkem one-man show v podání nestárnoucího Mirka Palečka. Jak jsem tak sledoval obecenstvo, myslím, že jsem nebyl sám, kdo si vzpomněl na LP desku v bílém obalu, uloženou v hloubi archivu. Půvab obsahu tehdejších textů, které oslovily nejen lidi, ale i duše více či méně romantické, připomněl doby šedesátých let nejen těm, kteří je pamatují. A určitě poskytl pohled současné generaci na to, co oslovovalo jejich rodiče, možná i prarodiče. AleHomemade amateur milf deepthroats big dick povpornmobile.online nezůstalo jen u vzpomínky na dobu, kdy dvojice písničkářů hrála na Karlově mostě a byla zjevením v rozhlasové Houpačce Jirky Černého. Objevil se současný repertoár a úpravy ježkáren, které svými texty začínají být zatraceně současné svým obsahem.
Folk Team - Ivan Huvar
Folk Team - Ivan Huvar
foto: Vladimír Béďa Halm
A po technické přestavbě, která opět poskytla soutěživým divákům možnost získat hodnoty dodané Country rádiem, nastoupil domácí Folk Team. I přes nepřítomnost prvního zpěváka Romana Venclovského, kterému byla do nemocnice odeslána dávka energie z lidských zdrojů, kterou zkoordinoval za přispění diváků MUDr. Pavel Kopřiva, zahráli pánové své písně se silnými příběhy i s obsahem méně vážným. A další lékařská kapacita ve skupině, Ivan Huvar, se s nadšením sobě vlastním zhostil úlohy prvého zpěváka, do které byl okolnostmi nominován. A osvětlil s přehledem nejen poměry v brněnském Bronxu, ale i jemu bližší hororové historie z dálničního světa, kde mrazivým pojetím tématu překonal samotného Bruce Springsteena. A romanticky vyznívající Skála jen korunovala jeho zpěvové i instrumentální mistrovství. Vše s přehledem řídil Pavel Kopřiva a měl pod kontrolou další hudebníky, kteří Folk team v aktuální sestavě tvoří. Tedy zvukový mág Roman Jež, za bicími nejmladší člen Petr Šupler. Basou podporoval zvuk Petr Surý, který tvoří basovou linku mnohým významným hudebním uskupením jak v současnosti, tak v minulosti.
František Nedvěd a Tiebreak
František Nedvěd a Tiebreak
foto: Vladimír Béďa Halm
Po soutěžní mezeře pod vedením Zdenka Sekaniny z Country rádia, který celým festivalem prováděl, nastoupil František Nedvěd s doprovodem Tiebreaku. Jeho nemalé hudební kvality doprovodil i Petr Kocman, který se s kolegy představil i malým blokem svých písní uprostřed celého bloku. František Nedvěd své diváky nezklamal a připravil jim jak své velké hity, tak i jízdu Lighfootovou kánoí s exkurzí nádherným světem svých písňových krajin. Ani příděl vodních srážek neochladil nadšení diváků pro produkci jednoho z nejvýraznějších zjevů české folkové scény. Zdá se, že letošní cesta sedmdesátníků hudební scénou bude mít vysokou kvalitu produkce.
Jaroslav Wykrent a IN BLUE
Jaroslav Wykrent a IN BLUE
foto: Vladimír Béďa Halm
Lyrické folkově- trampské romantično vystřídal Jaroslav Wykrent s podporou uskupení Ivana Němečka IN BLUE. Kdo z diváků měl Jaroslava Wykrenta zafixovaného s jeho hitem Agnes jako zpěváka spíše toho, čemu se říká střední proud, byl asi hodně překvapen. Neboť pan Wykrent dokázal publiku, že je rocker tělem i duší a v doprovodu pánů muzikantů z IN BLUE se nebojí i výletů krajinou blues a jazzu nebo rocku. Časy ostravského Flaminga i škálu jeho textů bylo možno vidět v dalších hudebních perlách. A IN BLUE nebylo jen modře nostalgickým doprovodem, ale díky svým silným hudebním osobnostem i skvěle dotvářelo atmosféru jednotlivých skladeb.  Publikum nadšeně aplaudovalo vestoje výkonu Jaroslava Wykrenta i kapely a vystoupení celé sestavy bylo velmi silným hudebním zážitkem. Na jeho vystoupení s celou sestavou na letošním festivalu Slunce ve Strážnici se po letošní Country Fontáně i loňském zážitku z festivalu Slunce budu určitě těšit.
Jiří Tichota a Spirituál kvintet
Jiří Tichota a Spirituál kvintet
Večer pokračoval dalším skvostem folkové scény – na scénu vkročil Spirituál kvintet. Pod vedením čerstvého osmdesátníka Jiřího Tichoty představil své sólisty v písních, které dokreslily jejich hudební ambice. Současná sestava skvěle váže zakládající členy s novými posilami uskupení a výsledkem je mladistvý drive, profesionální projev a invenčně podané jak tradiční kousky repertoáru, očekávané publikem, tak i nové skladby. To vše činí sestavu Spirituál kvintetu jasnou a zářivou stálicí české folkové scény. A diváky v provlhlém amfiteátru jistě potěšila a ohřála možnost podílet se na zpěvu písní kvintetu, jak bývá zvykem na jeho vystoupeních.
Malina BrothersZávěr festivalu patřil brilantním tónům bratrského seskupení s kořeny ve východočeském Náchodě. Malina Brothers nezůstali nic dlužni svým kvalitám a připravili svým repertoárem závěr plný přesných tónů jak z repertoáru country hvězd, tak v přesahu do hudby vážné. Jejich muzikantský zpěvní projev získává s časem na kvalitě a dobře doplňuje brilantní hudební projev, který je plný vervy a hudební vášně.
V areálu „starého pivovaru“ v brněnských Řečkovicích se pod taktovkou Country rádia nevařilo pivo, ale tryskala zde opravdová fontána tónů, které potěšily diváky, kteří se zde i přes mnohá jiná lákadla shromáždili v hojném počtu. A přes nepřízeň počasí nebyli zklamáni. Byla to jedna z letošních hudebních lahůdek a doufám, že budou následovat další.
Fotogalerie na rajčeti ZDE.
Brněnská Country Fontána
17. června 2017
Brno - Řečkovice
"Starý pivovar"

Sdílet na...
Kam dál?

» Koncert 30 let Indies nabídne oslavu nezávislé hudby (Indies Records)

» Nezmaři 40 let na hudební pouti (Vladimír Béďa Halm)

» Poletíme? oslaví novou desku dvojitým křtem na Flédě (FOLKtime.cz)

» Koncert Traperů (Vladimír Béďa Halm)

» Epydemye jiskřila na Musilce (Vladimír Béďa Halm)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib