gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

14.08.2017 Robert Křesťan a Druhá tráva na Staré radnici (Vladimír Béďa Halm)    PDF Tisk Email
Reportáže
aneb i brněnský drak si pochutnal na hudební lahůdce
Pomalu se stává tradicí každoroční vystoupení Roberta Křesťana a Druhé Trávy v rámci letní přehlídky, která oživuje centrum Brna. Letos se koná pod názvem Léto v centru a dramaturgie míchá letní koktejl z mnoha žánrů. Divákům se nabízí osvěžení hudebními skvosty různých žánrů od  jazzu přes world music až k závěru festivalu, věnovanému Janáčkovi i Bachovi. Středa 9. srpna 2017 ale patřila newgrassové legendě – jedné z nejlepších kapel žánru, Druhé Trávě s Robertem Křesťanem.
Robert Křesťan & Druhá Tráva
Robert Křesťan & Druhá Tráva
foto: autor
Pánové z Druhé Trávy ovšem nabídli natěšenému publiku v zaplněném nádvoří Staré radnice svoje pojetí výletů do imaginativní krajiny s hudebním i slovním malováním obrazů nálad i osudových setkání s nejrůznějšími životními artefakty. Snad klesající barometrický tlak přinesl malou nejistotu do průvodního slova Roberta Křesťana, ale na hudební produkci rozhodně vliv neměl.
Večer byl laděn sestavou skladeb spíše do lyričtější polohy, ale díky skvělým instrumentalistům i vokálům nikdo nepropadl melancholii. Poslouchat virtuozní hru na přehršel nástrojů strunných i dechových v podání excelentního Luboše Maliny nebo lap steel Luboše Novotného či vyhrávky kytary Emila Formánka v rozsáhlých plochách skladeb Druhé Trávy a k tomu se prodírat představami z obrazů v textech Roberta je stále znovu a pokaždé jiný silný zážitek. Skvěle se uplatňují i služebně mladší členové, basista Tomáš Liška, projevující v plné míře svůj talent v hudební jízdě celé sestavy i na bicí a perkuse Martin Novák, který svým rockovým drivem přidává nový rozměr do hudební produkce této party skvělých muzikantů.
Robert Křesťan, Tomáš Liška a Luboš Malina
Robert Křesťan, Tomáš Liška a Luboš Malina
foto: autor
Večerem zazněly tedy písně Až si jednou sundám boty (klišé), Marcipán z Toleda, Dívka ze severu a na závěr nemohla chybět Telegraf Road, která rozhodně neznamenala konec představení, ale byla jedním z vrcholů večera. A po ní následovala ještě řada přídavků, než diváci pány muzikanty pustili z pódia.  V horkém letním večeru byl celý koncert osvěžením mysli a dal by se určitě označit za jeden z vrcholů hudebního léta v centru Brna.
Odcházející diváky provázel brněnský drak, zavěšený v průchodu Staré radnice a zdálo se, že se na svých řetězech pohupuje do rytmu posledních skladeb. Možná ho oslovení seňore v závěrečné skladbě večera přeneslo do jeho dračích snů.

Sdílet na...
Kam dál?

» Robert Křesťan & Druhá tráva: po devíti letech smířlivější (Tomáš Hrubý)

» Dvojkoncert skupin Robert Křesťan & Druhá tráva a Bratři Ebenové (Šimon Kotek)

» Folk Team na Staré radnici v Brně (Vladimír Béďa Halm)

» Dvojkřest Kieslowski a Psychedelic Morning v Brně (Přemysl Štěpánek)

» Brněnská Country Fontána aneb Co vytrysklo ze zdrojů starého pivovaru (Vladimír Béďa Halm)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib