gototop
22.09.2017 Svojšický Podzim 2017 (Tomáš "Majk" Vyhnálek)    Tisk
Reportáže
Také v roce 2017 se do svojšického amfiteátru vrátila alespoň na jeden víkend trampská a country muzika. V sobotu 9. září od 13. hodin odstartoval 17. ročník přehlídky trampských a country skupin Svojšický Podzim 2017.
Festival již tradičně zahálila skupina Country Colaps. Za výrazné podpory dvou báječných moderátorů Martina "Drna" Nýdra a Radka "Tučňáka" Ujčíka se rozjel kolotoč plný trampské a country muziky tak, jak se na Svojšický Podzim sluší.
Country Colaps
Country Colaps
foto: Honza Pavouk Šotola
V letošním roce jsme se snažili dát účinkujícím o trochu více prostoru a tak jsme omezili počet kapel na 12 + vystoupení hosta a zdá se, že to byl krok správným směrem. Kapely mohly zahrát o pár písniček víc než v minulých letech a diváci zároveň nebyli ošizeni o pestrý program.
Po úvodním vystoupení Country Colapsu nastoupil nováček na svojšickém pódiu, bluegrassová skupina eFeM GRASS - Frýdek - Místek. Následovala skupina KoYoTi, která ve Svojšicích vystoupila již po sedmé a vždy se těší velké přízni diváků. Ačkoliv vystupuje jen několikrát do roka, jejich vystoupení má vždycky "drive".
KoYoTi
KoYoTi
foto: Honza Pavouk Šotola
Po KoYoTech vystoupil další zástupce bluegrassové hudby, bruntálská skupina Arrest. Arrest se vrátil do Svojšic zhruba po deseti letech a evidentně si to užili. Prvním zástupcem trampské hudby byla skupina Otisk z Nového Rychnova, která také již patří k pravidelným účastníkům festivalu. Modernější country vnesli mezi diváky Svojšického Podzimu Standa Čermák se skupinou DREAMS - Praha a vynikající kapela Dobrá Pára z Dačic.
Dalším zástupcem trampské hudby byla skupina BPT - Zlín. BPT v současné době patří k nejlepším interpretům původní trampské písně a divákům se líbili. Následovala country a folková skupina Dřeváci ze Slaného, kteří patří těm nejlepším na Kladensku a jsme moc rádi, že jsme je mohli přivítat i ve Svošicích.

BPT
BPT
foto: Jarda digi8
Dalším z tradičních účastníků je folková skupina Naopak z Dobříše, která se do Svojšic ráda vrací a diváci si jejich vystoupení vždy užijí. Závěr soutěžní části večera patřil trapské skupině Chrpa Chrudim. Rovněž Chrpa patří k pravidelným účinkujícím, bez kterých si diváci ani nedovedou Svojšický Podzim představit.
Před vystoupením hosta čekalo diváky ještě příjemné překvapení v podobě ohňové show v podání skupiny plivačů ohně Draconalis.
Po ohňové show přišla řada na hosta, legendární skupinu Scarabeus - Praha. Skupinu, která v loňském roce oslavila neuvěřitelné 50. výročí a v 70. letech patřila k tomu nejlepšímu, co trampská a country scéna mohla nabídnout. Přesto, že od té doby uběhla již pěkná řádka let, je neuvěřitelné, s jakou radostí a energií skupina hraje. To by jim mohla závidět většina mladších kapel.

Scarabeus
Scarabeus
foto: Jarda digi8
Během vystoupení Scarabeů se v zákulisí pilně počítaly divácké hlasy, které nakonec rozhodly o následujícím pořadí:
1. OTISK - Nový Rychnov
2. KoYoTi - Rtyně v Podkrkonoší
3. CHRPA - Chrudim
Dobrá Pára
Dobrá Pára
foto: Honza Pavouk Šotola
Přesto, že folkový a trampský kalendář je poměrně nabitý a bohužel se termíny některých prima akcí překrývají, se nakonec ve Svojšicích sešlo množství různých lidí a kamarádů a festival jsme si báječně užili. A to nejen díky příjemnému počasí, dobrému zvuku, o který se nám již tradičně stará Lukáš Faltus "Ášek", ale především díky báječným lidem a muzikantům, kteří se do Svojšic rádi vrací.

Večer vyvrcholil country bálem, na kterém výborně zahrála skupina Dobrá Pára a byl důstojnou tečkou za 17. ročníkem Svojšického Podzimu.
Děkujeme a nejdéle za rok AHOJ!

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib