gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

13.03.2018 Robert Křesťan a Druhá tráva v Metro Music Baru (Vladimír Béďa Halm)    PDF Tisk Email
Reportáže
aneb Se sádrou do baru
Středa 7. března 2018 byla nejen předvečerem svátku žen, ale díky pánům z Druhé trávy i večerem skvostných hudebních zážitků. V brněnském Metro Music Baru se rozdávaly pomyslné sklenice, vrchovatě naplněné skvělou hudbou. Robert Křesťan a Druhá tráva si hned úvodní dvojskladbou podmanili svoje věrné diváky.
Roberta nezastavila ani zlomenina nohy (zdravotní indispozici zvědavcům v publiku popsal slovy „mám zlomené hlezno, sice nevím, co to je, ale je to zlomené“) od bravurního výkonu. Pokud něco vyvolalo jistý smutek fanoušků, pak to bylo omezení jeho pohybových kreací a to, že sedící Robert nebyl ze zadních řad i stojících diváků vidět celý.
Robert Sádrokřesťan. Tak jej překřtil manažer DT David Němeček.
Robert Sádrokřesťan. Tak jej překřtil manažer DT David Němeček.
foto: autor
Po úvodním bloku, v němž nechybělo i Ještě jedno kafe... přišla Letní romance. Ta je stále živým obrazem i holdem poetické kráse okamžiků a v nastávajícím předjaří jakoby evokovala přísliby budoucího času. Vynikla hlavně v prostředí Metro Music Baru, kde je síla zážitku umocněna kontaktním zvukem i blízkostí interpretů k divákům. To vše korunovala barevná hra světel a perfektní zvuk (díky, Chrisi!). I další skladby z posledních alb, tedy z Dylanovek i Marcipánu z Toleda získaly na naléhavosti v barovém útulnu. Hity poslední doby doplnila lehce nostalgická vzpomínka na dobu působení Roberta s Lubošem Malinou ve hvězdné sestavě brněnských Poutníků. Tou byla poetická Víla, která mnohým připomněla jistě plno vzpomínek. Večer plný pochvalného potlesku interpretům i během skladeb plynul dál v obrazech Robertovy textové imaginace i v brilantních melodických obratech členů kapely i externích autorů. Spokojenost publika naplnily další skvělé kousky, jako dynamická Řada snů nebo z archivního boxu vylovená píseň Prostři mi plátnem…, která spolu s Ukolébavkou pro mne má přemýšlivou náladu chlapské poezie. Závěrem byla Telegraph Road s působivými instrumentálními sóly zejména obou Lubošů – Maliny i Novotného, které byly v klubovém prostředí Metro Music Baru obzvláště silným a zážitkem, plným emocí.
Luboš Novotný s novým kytaristou DT Radkem Hlávkou
Luboš Novotný s novým kytaristou DT Radkem Hlávkou
foto: autor
Bouřlivý potlesk často během koncertu sklízel kromě Roberta Křesťana zejména výkon Luboše Novotného na lap-steel a tradičně skvělé hudební šperky Luboše Maliny. Ale publikum mohlo svou přízní střídavě obdarovávat i další členy kapely, tedy Tomáše Lišku na basu a Martina Nováka na bicí. Všichni se blýskli svou instrumentální virtuozitou v přídavkovém kousku, instrumentálce Nashville Skyline Rag. Úplný závěr přídavků patřil písni Ještě není tma, ale stmívá se z alba Dylanovky, která v prostředí blízkého kontaktu diváků s interprety byla ještě silnějším zážitkem, než na „klasickém“ pódiu, zážitkem, který korunoval skvělý hudební večer.
Vzhledem k tomu, že se na scéně v domovském Brně (lze-li to tak v případě Druhé trávy říci) poprvé divákům představila nová posila na postu kytaristy – Radek Hlávka – byla očividná jistá zvědavost, jak do sestavy zapadne. A očekávání bylo splněno, obměněné sestavě to hraje zase skvěle!
Další fotky jsou zde:

Sdílet na...
Kam dál?

» Robert Křesťan a Druhá tráva na Staré radnici (Vladimír Béďa Halm)

» Robert Křesťan & Druhá tráva: po devíti letech smířlivější (Tomáš Hrubý)

» Česká hudební akademie rozhodla o letošních nominacích na Ceny Anděl (Džexna)

» Dvojkoncert skupin Robert Křesťan & Druhá tráva a Bratři Ebenové (Šimon Kotek)

» Pivovar plný hudby (Vladimír Béďa Halm)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
222324
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib