gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

03.08.2018 Druhá tráva s Michalem Pavlíčkem na Folkových prázdninách v Náměšti nad Oslavou (Vladimír Béďa Halm)    PDF Tisk Email
Reportáže
aneb (kytarová) jízda Vysočinou
Někdy má člověk něco téměř u nosu, a nějak se pořád míjí. Tak to bylo u mne s Folkovými prázdninami v Náměšti nad Oslavou – vždycky mne v programu něco upoutalo, ale nějak se to pak nepovedlo. Až v úterý 31. července jsem vyrazil směr Náměšť a dobře jsem udělal. Už zdálky mne zvukem lákal nový skvost v repertoáru, skladba Hurt, kterou zrovna kapela zkoušela kvalitu nastavení zvuku (velká poklona Chrisi Schutovi!).
Michal Pavlíček
Michal Pavlíček
foto: Vladimír Béďa Halm
Areál zámeckého parku se rychle zaplnil diváky a začala přehlídka hudebních skvostů. Tradičně zahajoval Ossian a pak už z pódia v rychlém sledu proudily tóny a slova písní k uším nadšeně aplaudujích posluchačů. Letní romance dala na chvíli zapomenout na parné léto, dál nechybělo Každé zrnko písku a další hity.
Robert Křesťan
Robert Křesťan
foto: Vladimír Béďa Halm
Nelze to nevyslovit – legenda rockové kytary Michal Pavlíček obohatil spolu s Michalem Nejtkem za klávesami sestavu Druhé trávy a začala hudební fantazie. Víla, doplněná o Michalova sóla, byla silným zážitkem, ale v dalších hudebních číslech se pánové překonávali. Robert Křesťan nechal prostor instrumentalistům a začala instrumentální Honička, kde vyhrávky všech sólistů vytvořily koberec tónů, po kterém opět přišel na řadu kousek se zpěvem Roberta – Ukolébavka pro mne. Dívka ze severu s Michalovou rockově pojatou kytarou se hravě vyrovnala Cashovu a Dylanavu originálu. Následoval King kong (připomínka Franka Zappy) a v Robertově vervním podání zazněl Hurt v plné své hudební i textové naléhavosti. Johny Cash v nebeském baru určitě připil – bylo to skvostné. Další rocková pecka Olda je přítel můj a vokální duel Michala Pavlíčka a Roberta Křesťana a koncert byl u konce. I přes časovou tíseň došlo na přídavky, Ještě není tma je hudební perla a zároveň připomínka Pavla Bobka i svým naléhavým vyzněním evokuje snad každému něco z životních prožitků. Obrazy ve skladbách Druhé trávy jsou hlubokým světem, plným odstínů a nálad a kombinací poetična textů i hudebních barev.
Kombinace Druhé Trávy s Michalem Pavlíčkem mi vnucuje otázku – co takhle „živák“ z těchto setkání kongeniálních muzikantských osobností?
Prostě – byla to jízda a určitě si zasloužila i pochvalné klapání zobáky čápů na komíně u paty zámeckého parku. A v seznamu důležitých životních zážitků, spojených s Náměští, přibyl další…
Michal Pavlíček s Druhou trávou
Michal Pavlíček s Druhou trávou
foto: Vladimír Béďa Halm
 

Sdílet na...
Kam dál?

» Neobyčejná mezinárodní hudební setkání na Folkových prázdninách (FOLKtime.cz)

» Na Folkové prázdniny přijíždějí osobnosti české a slovenské folkové, rockové, bluegrassové a písničkářské scény (FOLKtime.cz)

» Folkové prázdniny 2018 - O paměti (FOLKtime.cz)

» Další tři hvězdy world music přijedou na Folkové prázdniny (FOLKtime.cz)

» King Kong v Trávě, aneb Dva skvělé večery prázdnin (Vladimír Béďa Halm)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib