gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

13.06.2019 Pelhřimov - nejen město rekordů (Pavel Černý)    PDF Tisk Email
Reportáže
Pelhřimov je město rekordů. A v rámci festivalu Pelhřimov - město rekordů došlo i na prezentaci folkové muziky. V sobotu 8. června, na zahradě Domu dobrých dnů, vznikla Folková aréna.
První interpret Slávek Janoušek (spolu s Lubošem Vondrákem, jeho synem a Láďou Zítkou) během hodiny představil průřez svou tvorbou. Od dob Škody 1000MB až po píseň pro děti, která na CD teprve vyjde. Precizně vytvořené skladby i texty osvěžily paměť těch, kteří písně znají a potěšily i pobavily ty,Ball Busting - Tease & Denial - Small Penis Humiliation - FemDompornmobile.online pro něž je Slávkova tvorba nová. Dvě skladby z vlastní tvorby zahrál i Láďa Zítka.
Ruda Prušák
Ruda Prušák
zdroj: Agentura Dobrý den
Pak nastal čas pro nadějné mládí. Sabina Uxová - šestnáctiletá písničkářka a kytaristka z Kolína, občas zaskakující v kapele Country Ladies, vsadila na převzatou tvorbu, i když má i vlastní písně. Nebála se ani svého oblíbence Karla Kryla s písněmi Maškary a Nevidomá dívka. V nich ukázala velmi dobrou práci s hlasem. I když má ještě rezervy, je naděje, že se stane písničkářkou, na kterou se bude chodit.
Ruda Prušák - dvanáctiletý mladík, hrající na akustickou i elektrickou kytaru - je velmi pokorný človíček. Skvěle vyslovuje, umí představit písničku a zazpívat ji tak, až běhá mráz po zádech (Nádraží od Michala Tučného). Instrumentálka od Metalliky poukázala na to, že Ruda umí zahrát i ne zrovna snadnou skladbu. O něm ještě uslyšíme. Je to kluk s duší profimuzikanta.
Ten, kdo se určitě chce stát profimuzikantem, je Martin Kajaba - písničkář z Českých Budějovic. Studuje bicí na konzervatoři a na pódiu vystupuje s kytarou a vlastními skladbami. Jeho texty jsou k zamyšlení a dává v nich pohled nejen na to, čím se v životě zabývá mladý člověk, ale i ten dospělý.
Konec odpoledne "dozdily" místní 4zdi. Nebo vlastně 4,5zdi. Zpěvačka Zuzka je v požehnaném stavu a dle kapelního sdělení prý v tom má smyčec její manžel, bývalý člen kapely. Její zdatná náhradnice, Manča Sejková, dcera kapelního kytaristy Petra Sejka dala najevo, že běh kapelních událostí může v poklidu pokračovat. Pelhřimovský folk je řízný, občas i poklidný. 4 zdi, ať jich je kolik chce, nikdy nezklamou.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
2223
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib