gototop
17.09.2019 Folkování nad Lucernou (Pavel Černý)    Tisk
Reportáže
Míša Leicht
Míša Leicht
Folkování nad Lucernou
- to je pravidelná akce, která se několikrát do roka koná v Pelhřimově. Většinou v KD Máj, ovšem ve čtvrtek 12. září se přemístila do nedaleké Kaple Sv. Kříže – Kalvárie. Pořadatelem je kapela 4zdi a Kulturní zařízení města Pelhřimova a tentokrát si pozvali mistry svého oboru.
Zahájení hudební produkce se ujal Míša Leicht. Písničkářem se stal na začátku 90. let, protože nechtěl chodit do práce. Jeho písňová tvorba je jednoduchá, ze života, sesbíraná po hospodách. Je svěží a s kovbojským nádechem. Míša bavil i svým lehkým humorem z muzikantského života. Nejen, že už je čtyřicet let COPákem, je i pondělním moderátorem na Rádiu Samson a neopomněl zahrát svoji pravidelnou závěrečnou píseň ze svého vysílání Je to dobrý,nebe je modrý. A protože svoji jedinou sólovou desku vydal před deseti lety, na konci roku se chystá na druhou. Máme se na co těšit.
Norbi Kovács, Lenka Bláhová a Luboš Stráník
Norbi Kovács, Lenka Bláhová a Luboš Stráník
Luboš Stráník
 - známý především z dnes již neexistujících Stráníků. Jeho žena Verunka se totiž rozhodla naplno se věnovat funkci babičky a nevěnovat se zpěvu. Luboš to připomněl instrumentálním sestřihem Verunčiných hitů. Pozval si však hosty. Lenku Bláhovou - diblíka s ďábelsky melodickým hlasem a Norbiho Kovácse - toho večera s funkcí barviče. Norbi byl s funkcí spokojen a vyloženě si to svými vyhrávkami užíval. Lenka se na úvod tříčlenného hraní představila písní Cizinec, kterou si přinesla z bývalého hraní a pak už došlo na klasickou exstránickou trempárnu, jemně říznutou3 on 1 beat down mixed wrestlingpornmobile.online folkrockem. Parádní reklama na to, když muzikanty baví to, co dělají a díky tomu se baví i diváci. A mohou si i zazpívat. Nešlo opomenout ani jméno Mirka Ošance - spoluhráče a kamaráda Luboše. Určitě musel Mirek škytat.
Vrcholem večera se stal již zmíněný Norbi Kovács. Má úsměv od ucha k uchu a jeho vesměs instrumentální tvorba je provedena virtuózně a ještě navíc zábavnou formou.
Kdo by se chtěl příště přesvědčit, jakže to v Pelhřimově mají s folkovou kulturou, nechť si zapíše do kalendáře datum 19. prosince.
Foto: Facebook 4 zdi
 

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib