gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

01.07.2001 Jesenický Nugget 2001 (Cejvik)    PDF Tisk Email
Reportáže

Tento dvoudenní folk, rock, country, bluegrassový a trampský festiválek se konal na nově vybudovaném pódiu v areálu na Miroslavi o výkendu 22. a 23. června 2001. Jeho páteční slavnostní zahájení bylo již celkově sedmé a po prvním ročníku v jesenické Kapli již šesté na Miroslavi. Nově zavedenou letošní tradicí je "stěna slávy" a svoji nesmazatelnou stopu zde jako první zanechala skupina Natalika v čele s Natálkou Velšmídovou. Počasí letošnímu Nuggetu moc nepřálo, takže jeho návštěvnost nebyla zrovna příliš vysoká. Škoda, bylo totiž opravdu o co stát.

Páteční countrybál odstartovala večer přibližně v 20.00 skupina BG-STYL Ostrava. Mým největším zážitkem však bylo předvedení umu taneční skupiny Crock 14.

V sobotu dopoledne jsem čekal na Masarykově náměstí vystoupení pro město (Nugget městu), však marně. Muzikanti se šli "spřátelit" s pořadateli do místního výčepního lokálu. Odpolední program na Miroslavi začal díky nepříznivému počasí improvizovaně také ve zdejší restauraci, jako muzikantský sessions tvořený především členy Campanuly Jeseník a Pupkáčů. Časem dorazily i muzikanti z Ostravského Tempo di Vlak a další. Toto společné sezení a nepřízeň počasí dali Nuggetu nezapomanutelnou atmosféru rodinného festivalu, kam si lidi přišli především za dobrou muzikou, zábavou a kamarády. Po chvilce se počasí alespoň trochu umoudřilo a konferenciér Pepa "Mlok" Grim (latinsky Josef Salamandr) mohl sezvat všechny přítomné na oficiální zahájení sobotního programu dolů k pódiu. Nelehký úkol zahájit první soutěžní vystoupení dostala skupina Arrest Bruntál. Pak je vystřídal slovenský host Janko Kulich Prievidza a dalšími soutežícími byli: Pupkáči Lipník n. Bečvou, Campanula Jeseník a Tempo di Vlak Ostrava. Z účasti se omluvili: Barevnej den Šternberk a Benedikta Karviná. Hosty toho letošního Nuggetu byli známá jména jako Folkšok, Slávek Janoušek a Roman Horký & Kamelot. Třešinkou na dortu, tedy to nejlepší na konec, bylo vystoupení taneční skupiny Crock 14.

I přes nepříznivé chladné, deštivé a větrné počasí, které nesvědčí ani návštěvníkům, ani muzikantům, natož pak jejich nástrojům, podali všechny zúčastněné skupiny dobrý výkon. Nakonec díky neúčasti Barevného dnu, který byl horkým favoritem a cenu Nuggetu v minulosti už několikrát získal, se letos dostalo i na jiné skupiny. Z nich se nejlepšími stali Pupkáči z Lipníku n. Bečvou.

Díky dobrým výsledkům kapel, malé účastnosti a doprovodnému programu (rýžování zlata, jam session, stylovému občerstvení) se mi ten letošní ročník opravdu líbil. A už teď se těším opět na další Jesenický Nugget, kterému bych přál více účastníků spolu s lepším počasím, jenž by si jistě po tom letošním zasloužil. Festival pořádali: Městská kulturní zařízení (tel. 0602/723 611, 0777/823 611), Areál Na Miroslavi Lipová-lázně (www.rsmiroslav.cz), Agentura Agrimona Karviná, Obec Lipová-lázně a Město Jeseník.


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
222324
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib