gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

01.07.2001 Lesnica 2001 (Vláďa Slavík)    PDF Tisk Email
Reportáže

Tak už jsem si myslel, že tentokrát o tento folkový, bluegrassový a trampský festival přijdu. Totiž den před odjezdem do Slovenského ráje na autě přestaly jít směrovky. S kamarádem Radkem se nám však podařilo v sobotu ráno závadu odstranit, a tak jsme vyrazili. Byli jsme zvědaví. Pátý ročník se oproti minulosti konal v krásném prostředí Košiarneho briežku nedaleko Spišské Nové Vsi.

Po příchodu na "místo činu" jsme byli příjemně překvapení. Parta lidí okolo sdružení Domček, připravila návštěvníkům festivalu výborné podmínky na "konzumaci" uvedených hudebních žánrů. Sklon louky vedle koliby vytvořil přirozené hlediště nad pódiem. A to bylo k prasknutí plné.

Sobotní slunečné počasí vytvořilo krásnou kulisu jednotlivým vystoupením. Některé skupiny, které kvůli pátečnímu dešti nemohly vystoupit, dostaly prostor na začátku sobotního programu. V pátek účinkoval např. Allan Mikušek a Montana. Ty jsme ale neviděli. Publikum výrazně zaujala prešovská folková Hrdza, které hudba se pohybuje v emocionální rovině s důrazem na rytmiku, instrumentalizaci i vokální provedení. Stylem vzdáleně připomínala Nataliku, ale přesto byli sví.

Diváky rozpumpovali Mince vo fontáne z Liptovského Mikuláše s dynamickými i lyrickými skladbami a vloženým humorem. Tradičně kvalitní vystoupení předvedla skupina Úsvit, s detailně propracovanými vokály a svižnými folkovými "peckami". Výraznější pozornost publika si vysloužil talentovaný prešovský Interval. Nutno však podotknout, že z velké části interpretací notoricky známých převzatých písní, hlavně z dílny Nedvědovců. V programu zazněly i písně skupin KpaS, Forsage, Stetson, Tymián, BB country, Talizman a dalších. Jednotlivé bloky zpestřovalo vystoupení souboru country tanců Neschvil. Pěknou tečkou bylo vystoupení domácí skupiny Nezábudka ze Spišské Nové vsi, která závěrečnou písní rozezpívala publikum. Do noci hráli The Colt.

Před rozloučením se s festivalem jsme si dali ještě závěrečnou kávu. Bufetář omylem převrhl flašku slivovice na polici, a ta natekla do jedné kávy. Po omluvě cenu kávy zachoval, a tak si můj spolujezdec smlsnul. Zpáteční cesta proběhla hladce. Zkrátka prima den.


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
2223
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib