gototop
24.06.2019 Živý (Jindřichův) Hradec je opravdu živý (Pavel Černý)    Tisk
Rozhovory
(a rozhovor s Martinou von W)
V Jindřichově Hradci se už několik let koná multižánrová akce Živý Hradec. Na úvod sobotního programu, 15. června, dostal prostor i folk.
Martina von W, dříve Pensée, zahrála nejdříve sólo a pak ji doprovodila kapela, s níž je vídána stále častěji. Její písně o Lásce, smrti a špíně korespondují s pohledem mladého člověka na dnešní svět. Texty jsou pocitově silné i křehké, stejně jako Martina, která zraje jako víno. Odpověděla mi na tři otázky.
Jak se jmenují pánové, kteří tě doprovázejí?
Martina von W
Martina von W
Fb Martina von W
Ti pánové, kteří mne doprovázejí, jsou bubeník Venca Tomšík, baskytarista Honza Pilný a kytarista 4P, známý též pod svým občanským Extended Sexy Ballbusting Montage with 18 Girlsjménem Petr Pokovba. V téhle sestavě se občas sejdeme a kluci to odehrají se mnou. Kromě těchto vystoupení ale samozřejmě mají vlastní hudební projekty. Honza hraje například v kapele Jam4U, 4P skládá scénickou hudbu a je známý třeba z kapel Jentaktak nebo Biopop, kde dříve působil - hrával ale třeba i s Marpem, tahle jeho žánrová nevyhraněnost mě hodně baví.
Co tě vedlo ke změně z Pensée na Martina von W?
O změně jména jsem uvažovala už delší dobu. Obvykle říkám, že Pensée prodělala existenciální krizi a vrátila se jako Martina von W. Jméno Pensée mi už zkrátka nebylo pohodlné, příjemné, necítila jsem se s ním dobře.
Jaké to je hrát na domácí půdě?
Jak se hrálo na domácí půdě? Bylo milé vidět spoustu známých, to potěší vždycky. Je pravda, že jsem byla trochu nervózní - s kluky jsme hráli naposled loni v létě, takže jsme byli všichni zvědaví jak to tentokrát dopadne. A dopadlo to docela pěkně, ne?T akže si to zase někdy zopakujeme.
Na pódiu Jananas
Na pódiu Jananas
Fb Živý Hradec
Jananas
- folkový až folkrockový s heavymetalovým projevem zpěvačky (v jedné písni) Jany Infeldové. Její projev je nenapodobitelný a oslovuje jím své posluchače. Samozřejmě nechyběly známé - možná i hity - GPS či Já nejsem naštvaná.
Program pokračoval i dál kapelami Živé kvety či -123minut. Hradečáků v horkém dni dorazilo opravdu dost. Z dlouhodobých zkušeností možná i proto, že vstupné se neplatilo.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib