gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

23.09.2019 Vyřiďte doma (Pavel Černý)    PDF Tisk Email
Rozhovory
Vyřiďte doma, že kapela Spolektiv vydává své třetí řadové album. V období 11. října - 20. listopadu se chystá pokřtít CD na místech, kde má svoje fanoušky. Ku příležitosti tohoto turné jsem kapelníka Spolektivu, Jaroslava Hnízdila, požádal o krátký rozhovor.
Jardo, budou koncerty zaměřené na křest CD Vyřiďte doma něčím jiné oproti běžným koncertům? Pokud ano, tak čím?
Koncerty zaměřené na křest CD Vyřiďte doma se budou lišit od běžných koncertů. Vydání nového alba je pro každého hudebníka velkým mezníkem. Do života vplouvá záznam tvůrčího hudebního procesu, který lze parafrázovat jako zrození. Iniciačním aktem pak lze považovat křtící koncerty, na kterých je nové album uváděno do života.
Turné k CD Vyřiďte doma
Turné k CD Vyřiďte doma
Křtící koncert doprovází blíže těžko specifikované vnitřní chvění. Není to jen o písních, je to o rozdání se posluchačům a divákům jiným způsobem. Křest nového alba je přímo úměrný křtu vlastního potomka. Velmi potěší, jsou-li při takovém životním aktu přítomni pro nás důležití lidé, kteří mají pro náš život a naše činy veliký význam. Mohou být pak v hledišti coby diváci, mohou být hudebními hosty na jevišti. A tak to bude i při uvádění do života alba Vyřiďte doma. Úžasní hosté na jevišti i v hledišti. Bude to společný svátek.
Máš ve městech, kde hrajete, domluvené kmotry? Můžeš případně nějaké prozradit?
Role pomocníka, který uvádí dílo do života, je důležitá a potřebná. Jak pro tvůrce, tak pro dílo samé. Zda takového pomocníka budeme nazývat kmotrem, to až tak Master Makes His Slave Deepthroat Until She Pukespornmobiledůležité není. Dobré však je, aby takoví pomocníci existovali.
Spolektiv takové pomocníky, chceš-li kmotry, má. Rád prozradím jejich poslání. Nejedná se o celebrity ve smyslu mediální známosti. Jedná se o celebrity blízké nám, kapele Spolektiv. Určitě čtenáře potěší, že společně s nimi a s námi budou postupně na jevišti průvodci křtů alba Vyřiďte domaZdeněk Schwager, Láďa Vondrák, Luboš Šutrák Klejna, Mirek Ošanec či René Souček.
Co bys vzkázal posluchači, který zatím váhá, zda přijít či ne? Co bys vzkázal posluchači, který vůbec neváhá a přijde?
Že je to jeho volba. Každý nechť se rozhodne podle svého. Určitě si dnes každý člověk může vyhledat informace a záznamy o naší muzice. Mnozí jsme přesvědčeni o tom, že živé vystoupení je ale o něčem jiném. Atmosféru koncertu, zvláště toho křtícího, je úžasné zažít. Pochopitelně je to také o vkusu. A ten se diktovat nedá. Každopádně, milí posluchači, neváhejte a přijďte.
Bližší informace o kapele najdete na www.spolektiv.cz.
Tak prosím, Vyřiďte doma...že Spolektiv se těší na každého z vás.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib