gototop
15.10.2010 Páteční soutěž o CD My3.avi (FOLKtime.cz)    Tisk
Soutěže

Minule jsme vás upozornili na dvě alba mladých interpretů, která si vedou velmi úspěšně v konkurenci letos vydaných cédéček v Hodnocení desek na FOLKtime.cz. Společně s albem Jana Řepky, o které jsme soutěžili minulý týden, se o třetí příčku dělí Smutná euforie pražské skupiny My3.avi. „Jen málokdo dokáže vystihnout názvem desky její podstatu. Plný počet bodů říká, jak moc pozitivně to míním,“ píše v komentáři k udělené desítce bodů Lukáš Vořech Pokorný. Jasná dramaturgická linie je hlavním, ale ne jediným kladem autorského alba My3.avi, na němž najdeme 12 melodických písní a jeden netradiční taneční bonus. Na natáčení alba se podílelo také několik hostů „avíků“, kteří nástrojově nebo vokálně lehce přibarvili rozpoznatelný a typicky mytřiaviovský interpretační kabátek písní. Album, které vyšlo a bylo pokřtěno v květnu letošního roku, bude vaše, pokud jako první správně odpovíte na naše otázky do diskuse. Své pocity z poslechu pak můžete připojit do našeho Hodnocení desek.

1. Smutná euforie navazuje na předcházející CD My3.avi. Jak se album jmenovalo, a ve kterém roce bylo vydáno?

2. Písničky My3. avi jsou především o lásce. Na předchozím albu byla píseň, která se časem stala i písní svatební: „Jsem lovec bez nože, jsem rybář bez sítí, jsem racek bez moře, lampa, co nesvítí, jsem klaun, co nezná smích, jsem hvězda bez nebe…“ Doplňte závěr sloky, který napoví i název písně.

3. Kdo je autorem textů Smutné euforie a zároveň zpěvákem všech písní?

4. Pojďme do historie My3.avi. Ve kterém roce zvítězili na festivalu Porta, ve kterých kategoriích, a kdy vyhráli Krtka na Zahradě?

5. Kdy a kde se koná nejbližší pražský koncert My3.avi, a která kapela také vystoupí?

 


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
fastred   |85.160.45.xxx |15.10.2010 14:20:30
1. Veselá melancholia, vydáno 2007
2. "tohle já všechno jsem kulíšku – bez tebe"
název písně: Kulíšek
3. Jan Špalek
4. Porta: 2005 autorskou a interpretační na Trampské Portě Ústí nad Labem, interpretační na Portě v Jihlavě.
Zahrada: 2008 první místo v kategorii kapel
5. 25.10.2010 Praha Malostranská Beseda Jarret
Houbák  - Správně!   |SAdministrator |15.10.2010 19:09:37
Fastrede správně. Na mail soutezzavináčfolktime.cz nám pošli své nacionále a adresu, kam ti máme vyhrané CD poslat. Gratulujeme a doufáme, že dojmy z poslechu desky napíšeš do hodnocení desek .

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib