gototop
07.12.2012 Soutěž o potvory z moře (FOLKtime.cz)    Tisk
Soutěže
Potvory di mare se jmenuje album, o něž si dnes zasoutěžíte. Letos jej vydala skupina olomoucká folkrocková skupina Bujabéza, která vznika v roce 2008. Na repertoáru má písně lidové i vlastní, o jejichž vzniku na svých stránkách píše: „Co se týče našich skladeb, čerpáme především ze sborníku Františka Sušila. Písním ponecháme text, který ve většině případů zkrátíme, v hudbě se snažíme vycházet buď z původního nápěvu nebo volíme melodii úplně jinou, která podpoří atmosféru písničky.“  Právě takových 13 písní Bujabéza na CD natočila. Kromě kmenových členů kapely přizvala do studia i několik hostů, kmotrem při křtu byl Honza Žamboch. Pokud jako první správně odpovíte na naše otázky do diskuse, bujabézí „potvory“ budou vaše. :-)

1. Ve kterém roce získala Bujabéza cenu Krteček udělovanou na festivalu Zahrada?
2. Ačkoliv se Bujabéza hlásí k odkazu moravského folklóru, název si vypůjčila odjinud. Co je to bujabéza, odkud pochází a z čeho se dělá?
3. Kdy a kde se koná nejbližší koncert Bujabézy a kdo bude jejich hostem?

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Prosím, opište anti-spamový kód, který je zobrazen v obrázku. Pokud Vás obtěžuje zadávání tohoto kódu, zaregistrujte se a pište komentáře jako přihlášený uživatel.
Pavel   |78.136.150.xxx |07.12.2012 13:36:40
1. 2011
2. typická tybí polévka z Provence-Francie
3. 14.12.-Olomouc-EpyDeMye
Petr Vaněček  - soutěž   |213.29.11.xxx |07.12.2012 14:11:41
1) 2011
2) hustá rybí polévka, pochází z Francie - z části Provence a zde jsou ingredience:

Rybí maso
-z tresky,mořského úhoře... (různé druhy) 300 g
Krevety
-vyloupané 200 g
Mušle
-slávky,vyloupané 200 g
Rybí hlavy 2 ks
Rajčata oloupaná 3 ks
Šalotka 3 ks
Cibule 1 ks
Bílé víno 2 dl
Rajčatový protlak 3 lžíce
Olivový olej 2 lžíce
Česnek 4 stroužek
Petrželka - posekaná 1 lžíce
Bobkový list 1 ks
Bazalka
-sušená 1 lžička
Mletá sladká paprika 1 lžička
Šafrán
-mletý 1 špetka
Pomerančová kůra
-kousek
Sůl
3) 14.12. v Olomouci-hostem je EpyDeMye
Houbák   |SAdministrator |07.12.2012 15:49:50
Pavel sice odpověděl jako první, ale ve druhé odpovědi zapomněl napsat, že do polévky se dává ještě zelenina. Tím pádem se stává vítězem dnešní soutěže o CD Petr. Petře, napište nám na mail soutezzavinacfolktime.cz, abychom se domluvili na předání výhry.
Pavel   |78.136.150.xxx |07.12.2012 14:20:01
Opravuji-rybí
Pavel   |78.136.160.xxx |07.12.2012 16:08:21
Už jenom za ten recept gratuluji Petrovi k výhře.
Aby byl Houbák spravedlivý,měl mi vytknout i chybějící víno,olej a koření.
Houbák   |SAdministrator |07.12.2012 16:27:58
Pavle, měl jsem v podkladech od Džexny, která soutěže připravuje, zmínku pouze o zelenině .
Anonymní   |78.136.160.xxx |07.12.2012 17:33:59
Houbáku,Petr nás převezl všechny,když napsal celý recept.Úplně mám na ní chutˇ.Když vezmu klasickou českou rybí polévku,tak vím,že tam patří i zelenina a koření.Moje chyba,že jsem přesně nepochopil zadání otázky a považoval základní ingredienci za dostačující v odpovědi.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."