gototop
24.05.2019 Pravá soutěž o Falešnou kartu (Džexna)    Tisk
Soutěže
Pětipísničkové Degustační demo poslala do světa letos v únoru trampská kapela Falešná karta jako ochutnávku velkého CD. Kapela na novém albu už delší čas pracuje, ale jeho vydání prý ještě nějaký ten pátek potrvá. Je sympatické, že nám dává možnost alespoň trochu se namlsat.
Album natočila Falešní karta v obsazení Milan „Milda“ Dvořák (kytara, zpěv), Vlastimil „Vlasťák“ Libra (kytara, zpěv), Tomáš „Čára“ Volše (kytara, zpěv ) a Vratislav „Vráťa“ Blažek (kontrabas, zpěv). Autorem písní Dálky, Kam jdou, Příliš vzdálený let a Stádo koní je Robert "Roby" Čechák, píseň Muzikantům napsal Pavel "Jim" Macháček, bývalý basák kapely. Nahrávalo se ve studiu MK Production v Českých Budějovicích za hudební režie Petra Novotného a zvukové režie Petra Michala, který měl na starosti i mastering. Degustační obal ilustroval Rychtařík - cartons.
Trampská kapela Falešná karta byla založena v dubnu roku 1995 partou mladých trampů z Nového Města na Moravě. Ve stejné době založili i stejnojmennou trampskou osadu a vymysleli i znak - eso s utrženým rohem ovinuté hadem. S moderní trampskou písní a typickými vícehlasy Falešňáci od svého vzniku sklízeli úspěchy na mnoha festivalech a soutěžních přehlídkách, mají diváckou Portu z roku 2003 a ve stejném roce vydali i své první studiové album Kamarádům.... Falešnou kartu můžete zaslechnout ale taky na potlachách a setkáních trampů, ve vodáckých kempech, v hospůdkách a u ohňů na vandrech. Jejich pověstné sejšny často končívají až ráno...
Než vám položíme otázku, připomínáme, že správnou odpověď pošlete mailem na adresu soutezzavináčfolktime.cz, soutěž trvá do nedělní půlnoci (26. května). Do předmětu napište Soutěž. V pondělí 27. května uveřejníme zde v diskusi správné znění odpovědi a jméno vylosovaného výherce, který si Degustační demo brzy vychutná. Přejeme hodně štěstí!
Falešná karta - Degustační demo
Falešná karta: Degustační demo
Vydavatel: vlastním nákladem
Vydáno: 2019
Hodnocení desky: 6,00/10
Seznam písní: Dálky • Kam jdou • Příliš vzdálený let • Stádo koní • Muzikantům
Co o albu napsal Pavel Rada: "Falešňáci jak naživo. Jako ochutnávka dobré." (6 bodů)
Více komentářů v hodnocení desek
Hodnotit můžete i vy, stačí se pouze zaregistrovat
 



Kdo ze současné sestavy patří k zakládajícím členům skupiny Falešná karta?

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Džexna   |Manager |27.05.2019 12:54:51
Milan „Milda“ Dvořák a Vlastimil „Vlasťák“ Libra.
Vylosovaným výhercem je Martin B. Blahopřejeme a děkujeme všem za účast v soutěži.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib