gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

03.09.2010 Kavčin zaručený recept na snadné a rychlé vítězné trapsavectví (Michael Antony - Tony)    PDF Tisk Email
Trampské zajímavosti
Trapsavcem snadno a rychle je publikace, která s humorem a nadsázkou seznamuje zvídavé čtenáře s těžkostmi i radostmi nejen kolem psaveckého tvoření, ale naznačuje i ledacos ze zákulisí samotného Trapsavce.
Její autorkou je Jaroslava Šálková - Kavče, která ví moc dobře o čem píše, neboť je mnohonásobnou vítězkou Trapsavce a dalších trampských literárních soutěží a v prostředí Trapsavce se pohybuje od jeho prapočátků. Tedy ještě v dobách, kdy se příspěvky do Trapsavce psaly ještě psacím strojem a potřebný počet kopií by dosažen pomocí kopíráků vložených mezi jednotlivé listy.
Trapsavcem snadno a rychle
Trapsavcem snadno a rychle

Hlavní postavou je nadějný psavec Pomalá Tužka, který se stává průvodcem, lektorem i studentem v předmětu zvaném Trapsavectví a na své cestě potkává celou řadu literárních úskalí. Jména jednotlivých kapitol mnohé napoví - Pomalá Tužka vstupuje do děje, Pošlete svého hrdinu na vandr, Notýsek a nástěnka, Ten chce to a ten zas tohle, Putování za rozpletením zápletky, Smrt příživnickým citoslovcům, Důvěrná chvilka, Když se hemží postavy...
Nechybí ukázky zpracování stejného tématu různými způsoby, varování, i velmi potřebný návod, jak se má trampský psavec chovat při komunikaci s médii :-).
Ale hlavně,  nejde ani v náznaku o mentorování z pozice „té slavné“ vůči „těm začínajícím“.
Cena za to, že se stanete snadno a rychle úspěšným Trapsavcem bořícím mnohá klišé, přicházejícím s originálními tématy a vstupujícím do psaveckých dějin je dvojí a obě mají podobu finanční.
V prvním případě jde o částku potřebnou k zakoupení decentní poličky potřebnou k vystavení Zlatého trapsavce, o jehož získání - po pečlivém přečtení Kavčina psaveckého manuálu - není třeba pochybovat.
Tou druhou je přímá investice do nákupu publikace Trapsavcem snadno a rychle a jde o částku zanedbatelnou, zvláště, když uvážíme jistý zisk a přínos nejen v podobě následného publikování vašich vítězných povídek v trampských časopisech, na FOLKtime a dalších serverech, ale hlavně i jejich trvalé umístění v hlavách a později i v srdcích mnohých mladých autorek (v rámci genderové rovnosti samozřejmě připojuji, že i v srdcích mnohých mladých autorů).
Cena publikace Trapsavcem snadno a rychle je 35 Kč + poštovné a lze ji získat přímo v Kavčině nakladatelství RODOCAPSA.



Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib