gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

18.05.2012 Trapsavecké miniatury... (Michael Antony - Tony)    PDF Tisk Email
Z luhů a hájů
... jsou novou trapsaveckou edicí pro psavce a psavkyně pohybující se kolem trampské literární soutěže Trapsavec. Na svém vydavatelském svědomí ji má Jan Frána - Hafran a prvotním popudem pro její vznik byl záměr publikovat i povídky a básně, které se v Trapsavci neumístili a které tím pádem málokdo zná.

Výsledkem je zatím šest svazků vyšlých v rychlém sledu hned po sobě:
Kde měsíc vítězí / Martin Šlápota - Šlápi
S příchutí kouře a rumu / Petr Soldát - Harmonika
Poslání za úplňku / Vladimír Javůrek - Velkej Drak
Kudy jinudy / Magdalena Karelová - Waki
Poste restante trampe / Pavla Slepičková - Pavlís
Neruším? / Jan Eret - Janek

Trapsavecké miniatury
Trapsavecké miniatury
Každý z těchto svazků nakonec obsahuje průřez celou trapsaveckou tvorbou dotyčného autora nebo autorky, a to jak dílka neumístěná, tak i ta vítězná a je to jenom dobře, protože bez těch vítězných - pokud vezmeme v potaz původní záměr - by to nebylo ono.
Navíc jde i o zajímavou různorodou sešlost psavců, kteří se pod hlavičkou Trapsaveckých miniatur sešli, a to nejen svým úhlem pohledu na svět, ale i stylem psaní a třeba i humorem.
Jednotlivé svazky Trapsaveckých miniatur jsou v rozsahu kolem 32 stran a dohromady tvoří příjemnou knížku obsahující celkem 73 povídek a básní.
A tato pomyslná knížka asi nejlíp vypovídá, o čem píše, přemýšlí, čeho se obává a u čeho si dělá srandu současná psavecká generace, která se pomalu a jistě chystá definitivně opanovat vítězné stupínky budoucích ročníků.
A Trapsavci dobře tak!
V případě zájmu o tyto sbírky si lze napsat na mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript a do předmětu mailu napsat Miniatury.
Cena sborníčku je 20 Kč a poštovné různé, podle počtu výtisků, nebo i způsobů dopravy či převzetí - osobně, po někom, na akcích, z nichž nejbližší je oheň Trapsavce, kde tyto sbírky budou křtěny v rámci Trapsavytí.
Další možností je přihlásit k trvalému odběru a mít tak rovnou svůj výtisk zarezervovaný už v době vzniku. Ve stádiu připrav jsou totiž další čtyři sbírky.
Informace o celé edici i sbírkách najdeš na stránkách www.trapsavec.cz.
Mně osobně se moc líbí, že desky těchto sbírek jsou laminované a na vandru v dešti prakticky nepromokavé, navíc je lze i velmi těžko poškodit. Kdo s sebou rád tahá do lesa něco na čtení, jistě tenhle „bonus“ ocení.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
kors001   |175.42.81.xxx |29.12.2012 07:25:22
Like Vincent Jackson Jersey as Randall Cobb Jersey Football, Tennis, Basketball, Formula www.pittsburghsteelersofficialshop.com 1, www.michaelkorsoutletforus.com Motorbikes, Brandon Marshall Jersey Volleyball, Brandon Marshall Jersey Ice Hockey, Justin Tucker Jersey GAA www.uggbootscity.co.uk Football, Brandon Marshall Jersey Handball, www.chicagobearsjerseyprostore.com Badminton Tom Brady Jersey etc5) Troy Polamalu Jersey 7 fake oakley sunglasses p www.newenglandpatriotsofficialshop.com No www.airmaxshoesforus.com matter www.ravensjerseyprostore.com what form Antonio Brown Jersey of fan Julius Peppers Jersey you chi hair straightener are ugg boots uk when it michael kors handbags outlet comes Patrick Willis Jersey to cheap ugg boots the Trent Richardson Jersey Chicago Brandon Marshall Jersey Bears, www.sanfrancisco49ersofficialshop.com Chicago michael kors outlet Bears medical michael kors handbags scrubs www.chicagobearsofficialstore.com gives you www.chiflatironforus.com many air max 2012 benefits Frank Gore Jersey both Robert Griffin III Jersey for you Torrey Smith Jersey and Troy Polamalu Jersey your cheap air max shoes patient fake oakleys C Dwight Tom Brady Jersey Howard Torrey Smith Jersey had J.J. Watt Jersey a Brian Urlacher Jersey huge Walter Payton Jersey game Stevan Ridley Jersey for www.bearsofficialproshop.com the air max 90 Magic ugg boots as www.texasfansshop.com he air max 95 scored Arian Foster Jersey 46 points Alfred Morris Jersey and Wes Welker Jersey grabbed chi flat irons 19 www.cheapfakeoakelys.com rebounds chi flat iron in Walter Payton Jersey the loss
cheap oakleys

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib