gototop
25.05.2010 Ocenění na festivalu European World of Bluegrass (Tomáš Ludvíček)    Tisk
Zajímavosti

Část vítězné skupiny při přebírání ocenění
Část vítězné skupiny při přebírání ocenění
foto: EWOB
Festival European World of Bluegrass (EWOB) se konal od čtvrtka 13.5. do soboty 15.5.2010 v holandském městečku Voorthuizen za účasti 43 skupin ze Spojených států, České republiky, Slovenska, Německa, Maďarska, Holandska, Belgie, Itálie, Švýcarska, Francie, Finska, Švédska, Norska, Kanady a Irska. V evropském bluegrassu je běžná mezinárodní spolupráce, kdy se v české skupině objeví slovenský houslista, v maďarské slovenský banjista, v holandské český mandolinista nebo ve slovenské švédský kytarista. Takže se dá říct, že od nás se zúčastnilo 12 skupin, což je z celkového počtu 43 kapel úctyhodné číslo.
V diváckém hlasování o nejoblíbenější kapelu obsadily první tři místa české skupiny SUNNY SIDE, BG CWRKOT a G-RUNS´N ROSES. Posledně jmenovaná skupina G-RUNS´N ROSES byla rovněž vyhlášena v anketě zúčastněných muzikantů jako nejlepší evropská skupina roku následovaná norskými EARLYBIRD STRINGBAND a belgickými RAWHIDE.
Ocenění Evropská skupina roku má pomoci v propagaci této skupiny v médiích. Dále má vítězná kapela jisté hraní na příštím ročníku EWOB a především je Evropskou bluegrassovou asociací vyslána do Spojených států, kolébky bluegrassu, kde vystoupí na podzim na setkání World of Bluegrass pořádané Mezinárodní bluegrassovou asociací v Nashville. Nejenom, že tam bude reprezentovat evropskou a českou bluegrassovou scénu, ale má i možnost navázat tam důležité nahrávací a koncertní kontrakty. Podrobnější informace lze samozřejmě nalézt i na internetu, např. zde.


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib