gototop
01.06.2010 „Hlas lidu“ ve hvězdičkování desek (FOLKtime.cz)    Tisk
Zajímavosti

Před nedávnem jsme vás informovali o novém kabátku u Hodnocení desek, které bylo přesunuto z webu iFolk.cz na server FOLKtime.cz . Změnu jste podle ohlasů v diskuzi i dle návštěvnosti přijali celkem pozitivně, z čehož máme patřičnou radost.

Z diskuze však také vyplynulo, že i vy byste se rádi nějakým způsobem zapojili do hodnocení desek a protože nejen my (redakce FT), ale jistě i interpreti, by rádi znali názor „lidu“ na jejich dílo, otevíráme hodnocení desek i pro širokou veřejnost. Spojka „i“ je namístě, protože hodnocení desek bude mít dvě paralelní hodnocení – odborné a veřejné. Tím vzniká prostor pro porovnání obou hodnocení.

Ti z vás, kteří se budou chtít zúčastnit hodnocení, musí mít na FOLKtime vytvořený svůj vlastní účet, což je jediná podmínka. Po přihlášení bude u každého alba již aktivní odkaz, který zobrazí formulář pro hodnocení. Na výběr budete mít 1-10 bodů (čím víc bodů, tím se vám album víc líbí nebo vás něčím zaujalo) a textové pole pro zapsání komentáře. Ten se musí vztahovat k hodnocenému albu, nikoliv k hodnocení někoho jiného. Takové hodnocení bude smazáno. Stejně tak bude smazáno i hodnocení obsahující vulgární výrazy. Věříme však, že toto nebude nutné a že vaše hodnocení bude vždy věcné.

Abychom aspoň trochu předcházeli „fanouškovskému“ hodnocení, je systém počítání průměru veřejného hodnocení nastaven tak, aby se počítal až pro minimální počet pěti hodnocení daného alba.

Věříme, že veřejné hodnocení alb uvítáte a budete k němu přistupovat zodpovědně. V opačném případě bychom museli tuto možnost zakázat, což by byla velká škoda nejen pro kapely, ale i uživatele, kteří nechtějí jen pasivně přijímat informace na tomto webu, ale i se na jeho obsahu podílet.

Hodnocení desek najdete na adrese http://www.folktime.cz/desky.


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
davy   |Registered |01.06.2010 22:12:42
Díky za dobrou zprávu, už jsem této možnosti využil. Bohužel se jednalo o CD z roku 2008 a tam je průměr odborníků i veřejnosti zatím "prostorově diskriminován", takže to asi bude chtít vychytat mouchy. (Ono je to způsobeno tím, že tam bylo hodně recenzentů a nějak se tam nevejdou. )
Houbák   |SAdministrator |01.06.2010 23:52:39
Fajn! Jak jsem se díval do databáze, tak jsi nebyl sám, kdo již této možnosti využil, což mě samozřejmě těší. Doufám, že toho využijí i ostatní čtenáři FT, aby výsledné hlasování bylo opravdu "Hlasem lidu" .
No, osobně nevím, jak to udělat, aby se tam celá tabulka vešla a zároveň byla čitelná. Posouvání tabulky mi přišlo jako nejlepší řešení. Jestli má někdo nějaký jiný nápad, tak sem s ním .

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib