gototop
17.10.2011 Karlovarský Bankrot ve studiu (davy)    Tisk
Zajímavosti
Na Karlovarsku a především na Sokolovsku má trampská, folková a country hudba dlouhou a poměrně slavnou tradici, příspěvky z tohoto regionu se však na FOLKtime.cz prakticky neobjevují. Takže to na první pohled vypadá, že se na pomezí Karlovarska a Sokolovska buď vůbec nic neděje, anebo se zde sice něco děje, ale nikdo se tím nechce chlubit.
Ve skutečnosti zde existuje široké spektrum kapel, Alisonem počínaje a ZNN konče.
V tomto regionu působí i osobité seskupení, které si říká Bankrot a hraje "netradiční a nemoderní country kombinovanou s tradičním a moderním folkem". Toto označení není úplně přesné, neboť v bankrotím repertoáru lze najít i nově otextovanou trampskou klasiku nebo irskou lidovku. Poznávacím znakem Bankrotu je výrazná foukací harmonika a všestranné využití perkusí. Na festivalu Novorolská Walcha 2011 byl Bankrot jedinou kapelou, která valchu použila. Za domovské město Bankrotu jsou považovány Karlovy Vary, kde kapela zkouší a často vystupuje. Není to však přesné, neboť žádný člen Bankrotu v krajském městě osobně nebydí.
Momentálně Bankrot natáčí své první CD ve studiu Orange v Karlových Varech-Rybářích. CD bude obsahovat vlastní tvorbu členů kapely i jejich kamarádů, několik svérázně pojatých tradicionálů a možná i pár klasických countryovek s novými texty, pokud úspěšně projdou autorizačním procesem. Tento proces se poněkud zbrzdil, neboť české texty z bankrotí dílny údajně nejdou přeložit. Dle posledních zpráv bankroťáci přepsali tyto texty na měkčí papír a uvidí, co bude dál...
Informace o Bankrotu viz http://bankrotcountry.webnode.cz/.

Sdílet na...
Kam dál?

» Soutěž o CD Bankrot na oáze (FOLKtime.cz)

» Karlovarský Bankrot opět ve studiu aneb podruhé do stejné řeky (Jaromír Davy Urban)

» Koncert pro Filipa v Karlových Varech - Staré Roli (Jaromír davy Urban)

» Karlovarský Bankrot rozpuštěný, vypuštěný a znovu napuštěný (davy)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib