gototop
25.10.2011 Kytarové Vánoce Luboše Andršta Blues alive & well (David Gaydečka)    Tisk
Zajímavosti
V pondělí 17.10. si dali v Paláci Akropolis sraz čtyři nejslavnější čeští kytaristi: Luboš Andršt, Michal Pavlíček, Radim Hladík a mladý talentovaný Lukáš Martinek a také několik zpěváků.

Luboš Andršt vydává v těchto dnech své první koncertní DVD se záznamem jubilejního koncertu u příležitosti svých šedesátých narozenin. Na tomto jedinečném koncertě, který proběhl
Michal Pavlíček, Luboš Andršt a Michal Prokop
Michal Pavlíček, Luboš Andršt a Michal Prokop
foto: archiv Joe´s Garage
v Šumperku v rámci festivalu Blues Alive, vystoupila s Lubošem Andrštem celá řada hostů. Na křest DVD jich však dorazilo ještě více.

Během koncertu uvítal Luboš Andršt na podiu nejprve zpěváka a hráče na foukací harmoniku Ondřeje Konráda, pak zpěvačku Tonyu Graves. Po té přišel zazpívat na podium Michal Prokop a přidal se i houslista Jan Hrubý. Po notoricky známé bluesové skladbě Boom Boom došlo i na křest DVD za účasti kmotra, dramaturga festivalu Blues Alive Ondřeje Bezra. DVD se jmenuje příznačně Blues Alive & Well.

Koncert se postupně od bluesových tradicionálu přesunul k známým rockovým skladbám od Jimi Hendrixe, Rolling Stones nebo také Claptonových Cream. Gradoval nejen intenzitou repertoáru, ale i počtem hostů na podiu. Nejprve si diváci poslechli jen tři kytary naráz. Po boku Luboše si v Hey Joe zahráli Radim Hladík a Lukáš Martinek. V Sunshine of Your Love se překvapivě na podiu připojil Michal Pavlíček. A došlo i na přídavek, společné finále, kterým měl podle plánu koncert končit. Na podiu byli přítomni všichni, kapela, zpěváci i kytaristi. Po skončení koncertu se publikum nenechalo přesvědčit o tom, že to má skončit.

Z auditoria se ozývali výkřiky „blues, blues, blues“ a Luboš Andršt, aniž by na tom byl s ostatními domluven se vrátil na podium a rovnou spustil zřetelený riff z Jumping Jack Flash. Přidali se opět téměř všichni. Za zvuku burácejících kytar Pavlíčka a Andršta se tahle původně rhythm and bluesová skladba od Rolling Stones proměnila v hard rockovou demonickou závěrečnou hymnu celé akce. Někteří kytaristi celý život hledají nové cesty. Luboš Andršt je naopak kytarista, který zůstal věrný blues a kořenům, na kterých vyrostl. Po jeho boku i ti, co dál hledají, zahráli parádní blues.

Sdílet na...
Kam dál?

» Jan Hrubý (a) trio finišují turné Kouzlo okamžiku (Ondřej Fencl)

» Prezident na Hrad (Belmondo)

» Druhá tráva s Michalem Pavlíčkem na Folkových prázdninách v Náměšti nad Oslavou (Vladimír Béďa Halm)

» Společné světy Jana Hrubého a Seana Barryho (Školník)

» I am sixty four (Tomáš Pohl)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib