gototop
14.11.2011 Eggnoise odehrají svůj poslední koncert (Šimon Kotek)    Tisk
Zajímavosti
Kapela Eggnoise v současné sestavě končí. Dvě duše kapely – autoři Ondra Kopička a Ondřej Galuška budou ve své plodné spolupráci pokračovat, sedmičlenné těleso však bude minulostí.
Pražští Eggnoise, sedmičlenná punk-jazzová a swing-popová skupina se zaryla do paměti českého i zahraničního publika neotřelou, inovativní a zároveň zpěvnou směsí swingu, jazzu, folkového písničkářství, rocku a punku. Kapela po 17 letech existence ohlásila konec činnosti. Nadcházející koncert v pražském Paláci Akropolis (22.11.2011) bude posledním koncertem v plné sestavě. Oba autoři - Ondřej Galuška a Ondra Kopička se rozhodli nadále vystupovat i nahrávat spolu, vzdají se ale velké kapely, která je v různých obměnách po 17 let doprovázela.
Eggnoise za sebou zanechávají 3 skvělá alba – What a world (2003) s nominací na cenu Anděl 2003 v kategorii jazz&blues, Albumen (2007) s 3 nominacemi na největších nezávislých hudebních cenách světa Just Plain Folks Music Awards a dosud nejpovedenější multižánrové  album Yolk (2010).
Eggnoise hrají od roku 1994 a během poslední dekády se stali neotřelou stálicí české klubové scény. Jejich hudba se vyznačuje žánrovou pestrostí sahající od jazzu k popu a od elektroniky k punku, středobodem však vždy zůstalo ryzí písničkářství.

Poslední koncerty kapely EGGNOISE


22.11.2011        PRAHA              Palác Akropolis – POSLEDNÍ KONCERT V PLNÉ SESTAVĚ!
10.12.2011        TEPLICE            Jazzclub

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib