gototop
13.03.2012 Okolo Třeboně dá větší prostor objevům (Václav Koblenc)    Tisk
Zajímavosti
Festival Okolo Třeboně, na jehož 21. ročníku se letos představí Michal Pavlíček, Sto zvířat, Divadlo Járy Cimrmana, Michal Viewegh či písničkář Pavel Žalman Lohonka, dá větší prostor objevům. Pořadatelé se rozhodli podpořit ve větší míře mladé kapely poté, co přišla zpráva, že letos se neuskuteční největší tuzemský folkový a multižánrový festival Zahrada v Náměšti na Hané, který se právě talentům dlouhodobě věnoval.

Objevům dává festival Okolo Třeboně každoročně prostor na soutěžní scéně Houpací kůň,
Loňští vítězové Houpacího koně - My3.AVI
Loňští vítězové Houpacího koně - My3.AVI
foto: Vít Školník Urban
kterou prošli například Jananas, Žofie Kabelková, Epy de Mye či Pavel Houfek Band. Soutěž se letos opět uskuteční na třeboňském náměstí TGM, 30. června 2012.

Novinkou je, že i kapely, které se mezi nejlepších sedm soutěžních formací nedostanou, budou mít letos možnost si na Okolo Třeboně zahrát. Otevřeme pro ně scénu v zámeckém parku, kde jinak pořádáme galakoncerty. Má to i symbolický význam: někteří z dnešních objevů se možná časem dostanou do pozic hvězd, které lákají do parku tisíce diváků,“ řekl ředitel festivalu Pavel Barnáš.

Uzávěrku soutěže Houpací kůň posunuli pořadatelé na 31. březen 2012. Podrobnosti a návod, jak se do soutěže přihlásit, obsahuje festivalový web www.okolotrebone.cz, v sekci Houpací kůň. Na internetových stránkách festivalu lze rovněž sehnat permanentku na celou přehlídku, momentálně s výraznou slevou, a sérii triček s festivalovými motivy. Festival Okolo Třeboně se letos odehraje od 29. června do 1. července 2012.

Sdílet na...
Kam dál?

» Soutěž o dvě permanentky na Hradecký slunovrat (FOLKtime.cz)

» Losování pořadí kapel v rámci scény Houpací kůň na Okolo Třeboně 2016 (Okolo Třeboně)

» Co je nového u …. Žalmana a spol.? (Školník)

» Dva zpěvníky dvou folkových generací (Petr Vratný)

» Žalman & spol: zatracene magické písně (Tomáš Hrubý)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib