gototop
16.05.2012 KC Vltavská končí, utlumuje… (Školník)    Tisk
Zajímavosti
Před pár dny proběhla médii zpráva, že po několika letech končí, resp. utlumuje, své aktivity Kulturní Centrum Vltavská. Kromě různých kurzů a pořadů pro děti a seniory probíhaly ve Vltavské i koncerty různých hudebních směrů, účinkujících domácích i zahraničních. V letošním roce v KC Vltavská proběhla například i série Hudebních sklepů V. Koubka, v rámci kterých vystoupili: Martina Trchová Trio, Karolína Kamberská, Sylvie Krobová nebo Václav Koubek.
Své nejaktuálnější CD tam nedávno pokřtil Vlasta Redl
Své nejaktuálnější CD tam nedávno pokřtil Vlasta Redl
foto: Školník

Na svém zasedání, v pondělí 23. dubna 2012, schválilo zastupitelstvo MČ Praha 7 návrh na utlumení činnosti Kulturního centra Vltavská. Stalo se tak na základě dlouhodobé špatné finanční situace této příspěvkové organizace. Na základě usnesení zastupitelstva by mělo Kulturní centrum ukončit svůj nájem ve stávajícím objektu Bubenská 1. Městská část bude zároveň řešit přemístění některých kulturních a vzdělávacích programů do jiných prostor.

Ukončení dlouholetého působení Kulturního centra v budově bývalých Elektrických podniků v Bubenské ulici mě velice mrzí. Nejen občané Prahy 7 zde byli zvyklí navštěvovat řadu zajímavých kulturních akcí. Probíhaly zde rovněž oblíbené vzdělávací kurzy a byla zde pořádána řada dalších aktivit pro návštěvníky všech věkových kategorií. Finanční situace této příspěvkové organizace je však dlouhodobě neudržitelná. Provoz KC Vltavská je výrazně ztrátový a vzhledem k rapidnímu nárůstu nákladů na služby a nájem v posledních letech se situace stále zhoršuje,“ uvedl radní MČ Praha 7 Jiří Koutský.

Abychom mohli o zachování provozu ve stávajícím objektu uvažovat, museli bychom nezbytně zvýšit roční příspěvek městské části ze stávajících 5,7 mil. Kč přinejmenším na 8 mil. Kč. Dosavadní vývoj navíc ukazuje, že by tyto finanční nároky dá
Skvělý koncert měli ve Vltavské například i bratři Ebenové
Skvělý koncert měli ve Vltavské například i bratři Ebenové
foto: Školník
le rostly. Jsem přesvědčen, že prostředky vyčleněné na kulturu v Praze 7 je nezbytné využít efektivněji,“ doplnil radní Jiří Koutský.

Nájemní smlouva KC Vltavská v objektu Bubenská 1 končí k 30. 6. 2012. Praha 7 se však chce maximálně zasadit o to, aby co nejvíce kulturních a vzdělávacích aktivit, které zde občané byli zvyklí navštěvovat, mohlo nadále pokračovat v jiných prostorech. Radnice chce zachovat především programy menšího formátu zaměřené na děti a seniory.

V tuto chvíli mapujeme prostory, kam by bylo možné tyto programy přesunout. Zaměřujeme se jak na dílčí pronájmy, tak na vlastní objekty, jako jsou například prostory kina Bio Oko či učebny a auly našich škol. Ušetřené finanční prostředky budeme moci zároveň maximálně využít na podporu kulturních aktivit dalších organizací působících na našem území,“ dodal radní Jiří Koutský.

Plné znění návrhu na utlumení činnosti Kulturního centra Vltavská ze dne 16. 4. 2012 včetně příloh je k dispozici zde.

Případné dotazy o budoucím vývoji KC Vltavská můžete směřovat na zastupitelstvo MČ Praha 7.

Sdílet na...
Kam dál?

» Legendární Majerovky s Alicí Holubovou v červnu ve Vltavské (Jaromír Telenský)

» Vladimír Mišík & ETC… vystoupí s hosty 23. února v KC Vltavská (Školník)

» Klubové koncerty v KC Vltavská! (Václav Votruba)

» Muž, který nikdy nebyl in víc nehledá (Džexna)

» Jak se křtí „Před úsvitem“? (Školník)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Renata =o)   |Registered |16.05.2012 08:33:08
škoda
MK   |193.179.126.xxx |16.05.2012 10:10:25
Tak škoda to jistě je, i plesy Countryradia tam byly, ale na druhou stranu - poměry zejména ve velkém sále se nezměnily za posledních 30 let vůbec - taková konzervace socialismu jako tam, se hned tak už u nás nevidí. Počínaje patláním chlebíčků po 4 na talířky, přes omyvatelné nátěry na stěnách a okopané kameninové schodiště, až po stoly a pódiové reflektory. A v malém sále nehnuli se stoly od doby, kdy jsem tam jako puberťák chodil na antidiskotéky J.Černého. Tak co s tim.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib