gototop
18.03.2013 Nejen žánroví Andělé 2012 (Školník)    Tisk
Zajímavosti
V sobotu, 16. března, byly na pražském Výstavišti uděleny ceny Anděl 2012. O týden dříve byly uděleny ceny Žánrové, a jak jste si již mohli přečíst, nejen zde na FOLKtime.cz, v kategorii Folk & Country ji dostal Karel Plíhal za album Vzduchoprázdniny. V žánrově příbuzné kategorii World Music byli oceněni Tomáš Kočko a OrchestrCestou na jih.
V hlavní kategorii byla na Objev a Skupina roku nominována kladenská skupina Zrní s albem Soundtrack ke konci světa. Tato skupina, která byla nominována i na žánrového Anděla v kategorii Folk & Country, cenu Objev roku (v konkurenci projektů A Banquet: Breath a Boris Carloff: The Escapist) získala.
Nejprodávanějším albem roku bylo Tak mě tu máš Jaromíra Nohavici za prodaných 37 934 kusů. Za skladbu Křídla z mýdla byl J. Nohavica, společně s celkovým vítězem letošních Andělů skupinou Kryštof, také nominován na Skladbu roku.
Na úplný závěr večera byl do Síně slávy uveden Pavel Bobek, který poté, co dozněl standing ovation zaplněného sálu, vystoupil za doprovodu Luboše Maliny.
Loňský rok byl z pohledu muziky velmi pestrý (což je vidět i na různosti oceněných v hlavní kategorii) a nechme se překvapit, na co se můžeme těšit v roce letošním.
Pavel Bobek s Lubošem Malinou na ilustr. snímku z roku 2009
Pavel Bobek s Lubošem Malinou na ilustr. snímku z roku 2009
foto: Vít Školník Urban

Sdílet na...
Kam dál?

» Pavel Bobek v Malostranské besedě (FOLKtime.cz)

» Prezident na Hrad (Belmondo)

» Jak se křtí „Před úsvitem“? (Školník)

» Muž který je stále IN (Školník)

» Pocta Pavlu Bobkovi, aneb Dvojí výročí (Vladimír Béďa Halm)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib