gototop
27.03.2013 Guitar & Forest na vinylu (Jaromír Novák)    Tisk
Zajímavosti
Máte rádi věci, které nejsou tuctové? Takové, které se nedají koupit v každém supermarketu, mají v sobě práci a um konkrétních lidí a vy se k nim ještě po letech vracíte s dobrým pocitem, že jste "byli u toho", když taková věc vznikala?
Vsetínský bard, Jan Žamboch celý loňský rok v lesích po celé naší vlasti nahrával písně pro svůj neotřelý počin - Guitar & Forest - kdo jste s nápadem seznámeni, klidně přeskočte následující řádky, vy, kdož jen matně tušíte, o co jde, malá rekapitulace: Honza každý měsíc vyrazil jen s kytarou a přenosným nahrávadlem do lesa, v podmínkách odpovídajícím ročnímu období rozestavěl kolem sebe hejblata, mikrofonky a jiné tajemnosti a s umem sobě vlastním nahrál každý měsíc jednu instrumentální skladbu, která kromě jeho neuvěřitelných prstokladů a hudebních nápadů obsahuje právě zvuky onoho lesa - šum větví, cvrlikání opeřenců, jemné ťapání kolemjdoucích brouků a podobné rarity (ne, zvuk motorové pily nebo lesního traktoru tam není).
Aby tento projekt mohl Honza dotáhnout do konce, tedy do vydání regulérního CD, zapojil se do projektu Kreativci a požádal své fanoušky a vůbec všechny, kteří by si CD Guitar & Forest rádi poslechli o finanční podporu. A stala se věc nevídaná - na vydání CD bylo potřeba cca. 40 tisíc, ale sešlo se víc! Fanoušci desku chtějí a neváhali tedy Guitar & Forest podpořit více než štědře. To je dobrá a ještě lepší zpráva, ale přichází ještě jedna novinka a ta už lehce připomíná splnění snu nejednoho posluchače s citlivou duší i ušima - Honza přišel s myšlenkou udělat ještě další krok a vydat Guitar & Forest na klasickém vinylu.
K tomu je potřeba o něco víc peněz, než jen na CD, konkrétně suma blížící se 60 tisícům (podle posledních informací je aktuálně vybráno 48 tisíc a nějaké drobné, takže chybí už jen 12 tisíc). Projekt na Kreativcích končí tento pátek o půlnoci (29. března 2013) a pokud se podaří vybrat požadovanou sumu, klasická krásná černá deska, ze které se budou linout zvuky lesa Honzovy kytary mnohem věrněji, než z digitální platformy, bude na světě.
Máte-li tedy pocit, že byste rádi slyšeli Jana Žambocha z klasického gramofonu a navíc měli možnost tuhle raritu vlastnit pro potěchu svojí i dalších generací, navštivte tenhle odkaz a přispějte podle svých možností a míry nadšení.  Jde o dobrou a kvalitní věc.
Písně z Guitar & Forest si můžete poslechnout přímo na Žamboších stránkách.

Sdílet na...
Kam dál?

» Kompilace písničkářů Studna neobjevená 2 (Martin Hejnák)

» Akustická deska s lesním příběhem (Dušan Trličík)

» Tři chlapi v ... klubech (Školník)

» Open Mic POTRVÁ #52 ve znamení indie-folku a alternativní country (Jan Řepka)

» NAPŘÍČ 2013 – komorní festival, tentokrát s podtitulem „Kytaristé napříč žánry“ (Martin Mrca Holan)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib